Un email i-a schimbat viața radical unei profesoare care ajunsese la 237 de kilograme. Ce text conținea

Publicat: 23/06/2017, 21:47

Jennifer Velardi, în vârstă de 33 de ani din Toronto, Canada, își găsea alinarea în mâncare după sinuciderea mamei sale, iar cel mai mult a ajuns să cântărească 237 kg.

„Am început să mănânc și mai mult. Am încercat să umplu golul pe care l-am simțit în interior și am încercat să reprim toată durerea pe care o simțeam”, a povestit ea.

În loc să o sprijine, soțul lui Jennifer a început să se retragă din relație. „Am trecut printr-o perioadă foarte sensibilă emoțional. Nu a fost mereu ușor. Am fost deprimată. Pe măsură ce greutatea mea continua să crească în mod constant din cauza stresului, situația se înrăutățea și mai rău între noi”, a spus ea.

Viata ei s-a schimbat radical atunci când soțul a plecat în vizită la familia sa din Republica Dominicană în 2014: „În ziua în care mergeam să-l iau de la aeroport, am primit un e-mail de la el, spunându-mi că nu se va mai întoarce”.

Hotărâtă să-și recâștige controlul asupra vieții, Jennifer a scos mâncarea nesănătoasă și băuturile cu acid din meniu și a început să numere caloriile și să-și monitorizeze porțiile.

Încet, ea și-a intensificat exercițiile, trecând de la mers pe jos la jogging și apoi la antrenamente la sală. În 2016, ea a făcut mai multe operații pentru a scăpa de pielea în exces.

În acest an, Jennifer va îmbrățișa o nouă carieră, responsabilizând alte femei să-și urmeze propria călătorie spre un stil de viață sănătos. „Cred că mama mea ar fi cu adevărat mândră de faptul că am luat în sfârșit controlul asupra sănătății mele, a minții, trupului și sufletului. Dorința ei cea mai mare era să mă vadă fericită. Am petrecut atât de mulți ani simțindu-mă prinsă într-o capcană, nemotivată și nevrednică. Știu că ar dori să vadă cum, în prezent, trăiesc un stil de viață sănătos și pozitiv”, a spus ea.