VIDEO: O emisiune umoristică din Franța îi prezintă pe români ca păduchioși, nespălați și cerșetori

Redactor:
Aura Stan
VIDEO: O emisiune umoristică din Franța îi prezintă pe români ca păduchioși, nespălați și cerșetori
AȚI RÂS? COMENTEAZĂ AICI ACEST ATAC AL UMORIȘTILOR FRANCEZI!

Francezii îi ridiculizează din nou pe români, despre care spun că sunt nespălați și cerșetori. Concret, în timpul emisiunii televizate „Les Guignols de l’Info”, difuzate în data de 6 septembrie pe canalul Canal +, înaintea meciului România-Franța, cele două marionete din platou au afirmat că românii sunt cerșetori și că au păduchi.

„Nu sunt sigur că meciul va începe pentru că atunci când arbitrul va arunca moneda în aer pentru a stabili împărțirea terenului, nu e sigur că o să cadă pe pământ, cu toți românii ăia acolo”, a spus una dintre marionete, atunci când moderatorul a întrebat-o dacă francezii vor câștiga partida.

„Se știe că sportul național în România nu este fotbalul, ci cerșitul”, a mai spus aceasta în cadrul aceleiași intervenții. După acest răspuns, moderatorul a continuat seria întrebărilor cu privire la meciul de pe Arena Națională. „Trebuie să ne temem de contactul direct cu românii pentru că au păduchi”, a adăugat marioneta, atunci când i s-a cerut să dezvăluie strategia de joc a echipei lui Laurent Blanc.

„Am o gluma savuroasă… Știi cum se zice la coș de gunoi în români? … București” e altă replică la adresa românilor, rostită în cadrul aceleiași emisiuni.

Veuillez installer Flash Player pour lire la vidéo
Les Guignols de l’Info du 06/09/11 – France VS Roumanie

Thierry Rolland și Jean-Michel Larque, doi comentatori sportivi de renume, al căror rol a fost jucat de „guignols” (marionete)

Citește și: ÉGALITÉ, FRATERNITÉ: Cum au fraternizat românii cu francezii după meci în Centrul Vechi

Citește și: Japonia protestează față de parodierea cutremurului și a catastrofei nucleare de către postul de televiziune francez Canal+. Sceneta are „antecedente”

„Salutul românesc” – o altă parodie neinspirată de-a francezilor

Nu e prima dată când parodiștii francezi ridicularizează România. În urmă cu cinci luni, pe 16 aprilie, Jonathan Lambert, un cunoscut umorist francez, a reinterpretat „salutul românesc” în cadrul emisiunii emisiunii tv „On n’est pas couchés”, transmisă de postul de televiziune France 2, la o oră de maximă audiență. Privirea umilă, palma întinsă și tonul rugător au fost elementele prin care Jonatahan Lambert a ilustrat salutul românesc, unul care părea a fi mai degrabă a unui cerșetor oarecare. Gestul francezului a iscat dezbateri aprinse în rândul opiniei publice din cele două țări, care a catalogat „reinterpretarea” ca fiind defăimătoare pentru poporul român.

AȘTEPTĂM COMENTARIILE ȘI OBSERVAȚIILE DVS. ȘI PE PAGINA FACEBOOK GÂNDUL

Inchide