Woody Allen DĂ ÎN JUDECATĂ Amazon și cere DESPĂGUBIRI de 68 de milioane de dolari. MOTIVUL regizorului american

Woody Allen DĂ ÎN JUDECATĂ Amazon și cere DESPĂGUBIRI de 68 de milioane de dolari. MOTIVUL regizorului american
Publicat: 08/02/2019, 20:52
Actualizat: 25/03/2019, 20:04

WoodyAllen pretinde o încălcare a contractului și că Amazon a refuzat să-i distribuie cel mai recent film, „A Rainy Day in New York”,din cauza unor acuzații „nefondate” la adresa sa, potrivit cărora el și-ar fi abuzat sexual una dintre fiice, scrie Reuters.

Într-o plângere depusă joi la Curtea federală din New York, în care cere despăgubiri de 68 de milioane de dolari, Allen a spus că Amazon a renunțat la acordul său în iunie anul trecut.

„Amazon a încercat să își scuze acțiunea referindu-se la o acuzație nefondată de acum 25 de ani adusă lui Woody Allen, dar acuzația era deja cunoscută de Amazon (și de public), înainte ca gigantul să se angajeze în patru proiecte separate cu Allen și – în orice caz – nu reprezintă o bază pentru Amazon de a rezilia contractul”, se arată în plângere.

Cunoscutul regizor și Amazon au încheiat un contract pentru producerea mai multor filme, după ce cineastul premiat cu Oscar a realizat pentru platforma de streaming programul „Crisis in six scenes”, în 2016.

Allen spune că reprezentanții Amazon i-au transmis că motivele anulării unilaterale a contractului au la bază acele acuzații de abuz sexual.

Tot în iunie anul trecut, regizorulWoodyAllen și-a exprimat sprijinul față de mișcarea împotriva hărțuirii sexuale #Metoo și a spus că este de părere că ar putea fi imaginea acesteia, pentru că a avut un comportament exemplar pe tot parcursul carierei. Într-un interviu acordat postului TV argentinian Canal 13,WoodyAllen a declarat că este calificat „să îi expună” pe autorii agresiunilor sexuale.

„Eu nu am fost acuzat decât de o femeie, într-o chestiune privind custodia copiilor, care a făcut obiectul unei anchete, iar (acuzația) s-a dovedit a fi falsă. Am fost târât în noroi de acele persoane. Sunt un partizan activ al mișcării #Metoo”, a declaratWoodyAllen în interviu.

Allen, în vârstă de 83 de ani, s-a referit la acuzațiile de abuz sexual pe care i le-a adus fiica sa adoptivă Dylan Farrow, respinse de justiție. Acuzațiile au reapărut în public în timpul unui interviu televizat pe care l-a acordat tânăra în luna ianuarie 2018.

Regizorul newyorkez a repetat că a fost încă o dată acuzat pe nedrept. „Mă simt rău pentru că am fost acuzat de un lucru teribil”, a mai spus acesta.

„Ar trebui să fiu capul de afiș al mișcării #Metoo”, a declarat regizorul. „Am lucrat în cinema 50 de ani, am lucrat cu sute de actrițe și niciuna nu a sugerat că aș fi avut o atitudine deplasată”, a adăugat acesta.

El a subliniat și că, în cazul filmelor sale, femeile care au lucrat în spatele camerelor de filmat au primit aceleași salarii ca și bărbații.

În interviul acordat în ianuarie 2018, Dylan Farrow, fiica adoptivă a luiWoodyAllen, a spus că își dorește ca regizorul să fi fost pus sub acuzare pentru că a abuzat-o sexual când era minoră. Dylan Farrow afirmă de mult timp că Allen a abuzat-o sexual pe 4 august 1992, când avea șapte ani, în casa de la țară a mamei sale, actrița Mia Farrow, care i-a cerut, de altfel, întotdeauna „să spună adevărul”.

Cazul a fost atunci în atenția oficiului pentru protecția copilului din Yale și a celui din New York, însă ambele instituții au concluzionat că Dylan nu a fost molestată sexual. În schimb, autoritățile au spus că Dylan era un copil vulnerabil și a fost instruită să spună o poveste de mama sa, foarte furioasă din cauza separării deWoodyAllen.

WoodyAllen a realizat peste 50 de filme într-o carieră de aproape 60 de ani și este cunoscut pentru personajele sale nevrotice și comice, devenite o veritabilă marcă personală și care sunt adeseori interpretate chiar de el.

Cineastul american a câștigat Oscarul pentru cel mai bun scenariu original în 1986, pentru filmul „Hannah si surorile ei/ Hannah and her Sisters”, și același premiu pentru filmul „Miezul nopții în Paris/ Midnight in Paris” din 2011.

De asemenea, pentru filmul „Annie Hall”, din 1978,WoodyAllen a fost recompensat cu două premii Oscar – la categoriile „cel mai bun regizor” și „cel mai bun scenariu original”. În 2014, filmul său „Blue Jasmine”, a câștigat un premiu Oscar din trei nominalizări, iarWoodyAllen, a primit și un Glob de Aur special pentru întreaga carieră.

Foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ești obligat să reduci viteza la trecerea de pietoni dacă NU traversează nimeni?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Legea care a intrat în vigoare în România. Este o premieră națională
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
S-a rupt lanțul de iubire dintre Livia Eftimie și Spike? Detaliul care i-a dat de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Musculițele care zboară în jurul fructelor nu sunt muște de fructe. Cum să scăpăm de...