EUROVISION 2014. Ce a făcut România. PAULA SELING, după finala Eurovision: „A fost ca și cum aș fi cântat pentru ultima dată…”

Publicat: 11 05. 2014, 01:39
Actualizat: 29 07. 2014, 18:51

EUROVISION 2014. „A fost ca și cum aș fi cântat pentru ultima dată… Am dat toată pasiunea de care sunt în stare, pentru toți românii, pentru toată #TeamMiracle. Sper că s-a simțit. De acum nu mai e în puterea noastră. Doamne ajută!”, a declarat Paula Seling, pentru Mediafax, imediat după ce a coborât de pe scenă. Peste câteva minute, avea să vină și rezultatul: România, cu Paula Seling și Ovi, s-a clasat pe poziția a 12-a în FINALA EUROVISION 2014.

Paula Seling și Ovi, reprezentanții României la Eurovision 2014, au intrat pe poziția a șasea în finala concursului, care are loc sâmbătă seară, la B&W Hallerna din Copenhaga.

Reprezentanții României, Paula Seling și Ovidiu Cernăuțeanu (Ovi), concurează în finala Eurovision Song Contest 2014 cu piesa „Miracle”, compusă de Ovi, Phillip Halloun, Victor Forberg Skogberg și Frida Amundsen.

Paula Seling și Ovi au mai reprezentat România în 2010, când, în finala care a avut loc la Oslo, au ocupat poziția a treia.

37 de țări participă la ediția din acest an a Eurovision. Dintre acestea, în finala de sâmbătă concurează 26 de țări: Ucraina, Belarus, Azerbaidjan, Islanda, Norvegia, România, Armenia, Muntenegru, Polonia, Grecia, Austria, Germania, Suedia, Franța, Rusia, Italia, Slovenia, Finlanda, Spania, Elveția, Ungaria, Malta, Danemarca, Olanda, San Marino și Marea Britanie.

EUROVISION 2014. Finala Eurovision 2014 de la Copenhaga este transmisă în direct de TVR 1, TVR HD, TVR Internațional și tvrplus.ro.

Eurovision este o competiție muzicală internațională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociație a televiziunilor publice din Europa. Prima ediție a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveția. Difuzat fără întrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive și mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiștii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: Abba, Julio Iglesias, Celine Dion și Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea selecției naționale și participă la competiția europeană din anul 1993.

Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision 2013, s-a clasat pe locul al 13-lea în concursul a cărui finală a avut loc la Malmö. Cezar a participat la Eurovision 2013 cu piesa „It’s My Life” (muzică și versuri Cristian Faur).

Cele mai bune performanțe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminița Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling și Ovi – Oslo, 2010) și o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obținut în finala Eurovision (172 de puncte) este „Tornero”, compusă de Eduard Cîrcotă și interpretată de Mihai Trăistariu.

Dorina Calin, dorina.calin@mediafax.ro