Marian GODINĂ, despre #TeleormanLeaks și un bebeluș cu penis IMENS. Du-te, bă, d-aici, că asta e trucată!

Publicat: 06 11. 2018, 14:49

„Prin liceu, când începuse să evolueze tehnologia suficient cât să existe telefoane pe care să ai acces la internet (eu încă nu aveam nici măcar telefon) un coleg ne-a arătat o poză cu un bebeluș care avea un penis erect, negru și imens (cred că asta e pleonasm).

Ne-am uitat toți la poză, la care unu’ mai prostovan exclamă: „du-te, bă, d-aici, că asta e trucată!”.

Mi-am adus aminte de faza asta azi, când am citit mai multe postări în care unii scriau că ei nu cred că acea valiză a fost găsită de un sătean și predată la Rise Project.

Chiar mi-am închipuit-o pe bunică-mea găsind o valiză plină cu lucruri și acte, exclamând: „Pfffoaaai ce-i aici, ia să sun eu repede pe cineva de la Rise Project!””, a scris Godină într-o postare pe Facebook, care a adunat 3.200 de aprecieri și aproape 150 de comentarii.

Primul articol din serialul #Teleormanleaks, publicat luni de RISE Project, face profilul directorului comercial al firmei Tel Drum, Nicoleta Pene, „mâna dreaptă” a directorului general Petre Pitiș.

Tânăra este „cheia” traseului banilor și cea care ar fi ascuns valiza diplomat cu hardul de 64 GB, care conține mii de facturi, contracte, bilanțuri, devize, procuri, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont, ordine de plată, documente personale ale unor interpuși, rapoarte de audit, tabele contabile. Liviu Dragnea neagă că acea clădire a cărei schiță apare în „valiza Tel Drum” i-ar aparține.

Rise Project scrie că hard-ul negru în care a fost salvat tot conținutul de 63,39 GB aparține Nicoletei Pene, directorul comercial al Tel Drum și „mâna dreaptă” a lui Petre Pitiș, directorul general al Tel Drum. Ea se ocupa de contabilitatea tuturor firmelor din grupare, controla nu doar intrările și ieșirile de bani din Tel Drum, ci și din afacerile fiului sau finului lui Liviu Dragnea (Zooveg, InterFrigo, Romcip – Ferma Salcia, Agrotrust).

Hardul negru despre care jurnaliștii de la RISE Project spun că ar fi „cheia” dosarului Tel Drum, conține mii de facturi, contracte, bilanțuri, devize, procuri, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont, ordine de plată, documente personale ale unor interpuși, rapoarte de audit, tabele contabile, 14.800 de foto și video de la evenimentele companiei cu personajele grupării și standardul lor de viață, documente, selfie-uri, capturi de ecran cu discuții – majoritatea provenind din backup-ul mai multor telefoane, dar și 54.710 mailuri și atașamentele de pe adresa de serviciu.