Tableta MatePad Pro, un ajutor de nădejde atunci când vine vorba despre productivitate: performanțe puternice și aplicații utile

Tableta MatePad Pro, un ajutor de nădejde atunci când vine vorba despre productivitate: performanțe puternice și aplicații utile
Publicat: 04/06/2020, 15:27
Actualizat: 10/06/2020, 12:00

S-ar putea ca munca de acasă să devină ceva normal în multe domenii, iar o tabletă performantă ar putea fi soluția pentru cei care își doresc un dispozitiv bun la toate. Modelul Huawei MatePad Pro, proaspăt lansat în România, ar putea fi o soluție foarte bună pentru cei care își doresc un dispozitiv ideal pentru productivitate, capabil să ofere și o experiență de top pentru alte activități, precum redarea de filme, muzică sau rularea de jocuri.

După cum sugerează și numele, MatePad Pro este o tabletă „profesională” de la HUAWEI. Aceasta este special concepută pentru cei care își doresc un dispozitiv de lucru, deoarece tableta ar putea înlocui un laptop sau chiar un computer desktop pentru birourile de acasă. MatePad Pro beneficiază de un display de 10,8” cu margini subțiri în jurul său, o cameră frontală performantă integrată în display și vine cu hardware de top.

De asemenea, tabletaare la bază procesorul Kirin 990, același model de top prezent pe smartphone-urile Mate 30 Pro și P40 Pro de la HUAWEI. Procesorul puternic asigură  rularea tuturor aplicațiilor de productivitate, fie că vorbim despre procesare de texte sau tabele, prezentări sau chiar aplicații mai complexe, pentru editare de fotografii și clipuri video.  În plus, eficiența în consum a acestui procesor asigură și o autonomie de top, de peste 10 ore de utilizare la o singură încărcare. Ba chiar oferă și posibilitatea de încărcare rapidă prin cablu și pentru prima dată pe o tabletă, integrează tehnologie de încărcare wireless în ambele sensuri.

Pentru a asigura o experiență de productivitate confortabilă, HUAWEI a dezvoltat și câteva accesorii dedicate MatePad Pro. Este vorba despre M-Pencil, un stylus activ de mare precizie, care poate fi folosit atât în aplicații de tip office, cât și în aplicații de creație, cât și o tastatură magnetică de dimensiuni normale.

Desigur, toate acestea sunt completate de software-ul EMUI 10.1, bazat pe Android 10. Pentru această versiune, HUAWEIa implementat câteva noi moduri de utilizare, care oferă o experiență de multitasking superioară. Vorbim despre funcții precum Multi-Window, care permit utilizarea mai multor aplicații simultan, la fel ca pe un computer desktop sau un laptop, în fereastră, sau Multi-Screen Collaboration, care asigură comunicarea directă între tabletă și un telefon HUAWEI. Practic, poți controla telefonul prin tabletă, deci poți răspunde la mesaje sau prelua apeluri fără să jonglezi între cele două dispozitive.

Huawei MatePad Pro poate folosi și funcția APP Multiplier, care permite rularea mai multor instanțe ale unei singure aplicații. Aceasta este utilă atât pentru administrarea mai multor conturi de social media, cât și pentru productivitate de birou, putând astfel deschide mai multe documente de același fel.

Huawei AppGallery: aplicații utile pentru productivitate sporită din fața tabletei

Și, pentru că tot a venit vorba despre documente, MatePad Pro are acces la o selecție de aplicații de productivitate vastă, datorită AppGallery, cel de-al treilea magazin de aplicații de pe piață. Aici poți găsi Microsoft Office, standardul în aplicații de productivitate în lume, una dintre cele mai populare aplicații de pe platformă. Poți astfel să îți sincronizezi munca de pe computerul de la birou pe tabletă doar cu un cont Microsoft, având apoi acces pe tabletă la toate documentele Word, Excel sau PowerPoint stocate în OneDrive.

Pe lângă Office, AppGallery găzduiește și alte zeci de mii de aplicații populare din toată lumea, dar și peste 450 de aplicații locale, de la dezvoltatori români. Acestea acoperă toate domeniile de la aplicații bancare precum BCR, Banca Transilvania sau Orange Money, până la știri și divertisment precum Știrile Pro TV, Digi 24 sau Antena Play. De altfel, site-uri utile precum OLX sau Okazii, servicii precum Star Taxi , World Class și Upfit și alte aplicații utile precum Pago sau Virtual Cards se regăsesc în oferta magazinului HUAWEI și rulează fără probleme pe MatePad Pro. Există și o selecție de aplicații educaționale pentru telefoane și tablete precum cele dezvoltate de Meta Language Pro pentru învățarea de limbi străine: Learn English, French, German, etc.

De curând, patrunoi aplicații românești au fost publicate în AppGallery. Este vorba despre Jerry’s Pizza și Food Panda, două servicii pentru livrare de mâncare, MyEnel, aplicația care permite plata facturii Enel, trimiterea indexului și acces la informații legate de serviciile Enel, dar și Bolt, aplicația de transport prin care utilizatorii pot solicita rapid curse accesibile.

Având toate aceste aplicații la îndemână, dar și posibilitatea de a accesa întregul internet în browser, sunt puține lucruri pe care Huawei MatePad Pro nu le poate face. Cu siguranță însă, aceasta poate face cam tot ceea ce ai avea nevoie pentru productivitate, fie că lucrezi de la un birou, de pe canapea sau pe masa din bucătărie. Dimensiunile reduse, autonomia ridicată și performanța de top recomandă această tabletă pentru productivitate oriunde, chiar dacă folosești tableta de sine stătătoare sau alături de stylus-ul M-Pencil și tastatura smart Huawei Magnetic Keyboard.

Ba chiar poate fi și un partener bun pentru distracție, oferind un ecran de top pentru vizionarea de filme ascultarea de muzică și pentru cele mai populare jocuri din AppGallery: Fortnite sau Game of Thrones.

Pentru a fi mereu la curent cu ceea ce apare pe AppGallery, magazinul de aplicații HUAWEI, puteți urmări conturile oficiale din România pe Facebook și Instagram.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York