Gândul
  • Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Din 2011, cota unică ar putea fi înlocuită cu un impozit progresiv- Mircea Coșea, după o discuție cu ministrul Finanțelor

Din 2011, cota unică ar putea fi înlocuită cu un impozit progresiv- Mircea Coșea, după o discuție cu ministrul Finanțelor
Ministerul Finanțelor analizează varianta înlocuirii cotei unice, din 2011, cu o impozitare progresivă, susține președintele Fundației pentru Studii de Prognoză și Strategie Economică, Mircea Coșea, care a participat, joi, la o discuție între ministrul Finanțelor și mai mulți oameni de afaceri.

Ministerul Finanțelor analizează varianta înlocuirii coteiunice, din 2011, cu o impozitare progresivă, susține președinteleFundației pentru Studii de Prognoză și Strategie Economică, MirceaCoșea, citat de Mediafax, care aparticipat, joi, la o discuție între ministrul Finanțelor și maimulți oameni de afaceri.

„Există o gândire la nivelul Ministerului Finanțelor, nu deaplicare imediată, ci din 2011, de înlocuire a cotei unice cu oformă mai specială de impozitare, progresivă”, a declarat Coșea lala un post de televiziune.

În acest sens ar urma să fie elaborată, spre finalul acestui an,o lege care să permită impozitarea suplimentară a „bunurilorrezidențiale” care nu pot fi justificate pe baza veniturilorobținute în ultimii zece ani.

Ministrul Finanțelor, Sebastian Vlădescu, s-a întâlnit, joi, cureprezentanții unor oameni de afaceri, discuțiile vizândclarificarea modificărilor Codului Fiscal, potrivit lui ArinStănescu, membru AOAR și președintele Uniunii Naționale aPracticienilor în Reorganizare și Lichidare.

Stănescu nu a furnizat alte informații privind discuția cuVlădescu. Întrebat dacă s-a discutat despre o posibilă majorare acotei unice, el a precizat că nu a fost vorba „sub nicio formă” deaceastă chestiune.

Inchide