Doi pakistanezi care pregăteau un atentat Al Qaeda în România au fost prinși de SRI și expulzați

Doi pakistanezi care pregăteau un atentat Al Qaeda în România au fost prinși de SRI și expulzați
Cei doi pakistanezi făceau parte dintr-o grupare extremistă islamică, afiliată Al Qaeda. Ei încercau să racoleze oameni și să obțină sprijin pentru organizarea unui atentat terorist în România, în perioada sărbătorilor de iarnă

Curtea de Apel București a admis cererea procurorilor și a SRI de a-i expulza din România pe Ramzan Muhammad (30 de ani) și pe Adeel Muhammad (19 ani), cetățeni pakistanezi. Cei doi sunt considerați persoane indezirabile din rațiuni de siguranță națională și nu vor mai avea voie să intre în România timp de 15 ani.

Cei doi pakistanezi făceau parte dintr-o grupare extremistă islamică, afiliată Al Qaeda. Ei încercau să racoleze oameni și să obțină sprijin pentru organizarea unui atentat terorist în România, în perioada sărbătorilor de iarnă, conform SRI.

Pakistanezii au fost supravegheați de SRI pentru o perioadă mai lungă de timp. Unul dintre ei avea pregătire calificată în domeniul fabricării dispozitivelor explozive improvizate, conform lui Sorin Sava, purtătorul de cuvânt al SRI.

„SRI în cooperare cu instituțiile din Sistemul Național pentru Prevenirea și Combaterea Terorismului (SNPCT) a întreprins măsuri complexe de documentare a unor activități pregătitoare pentru comiterea de acțiuni teroriste pe teritoriul României în perioada Sărbătorilor de iarnă de către o structură extremistă afiliată Al-Qaida”, a declarat pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava.

Potrivit lui Sava, „SRI a monitorizat acțiunile întreprinse de membrii structurii care se aflau în România în condiții de conspirativitate”.

„S-a stabilit că aceștia asigurau suport pentru desfășurarea întregii operațiuni și erau considerați puncte de sprijin aflate sub coordonare externă. S-au obținut informații pentru faptul că aceștia încercau să coopteze persoane cunoscute ca susținători ai structurii jihadiste, care să acționeze împreună cu punctele de sprijin din România”, a mai spus Sava.

La începutul lunii noiembrie, Hassime Mohamed Amine, un cetățean tunisian în vârstă de 30 de ani, a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul României, pentru o perioadă de 5 ani. Tunisianul a fost expulzat, el promovând pe internet ideologii ale unei mișcări extremiste, afiliată la ideologia grupării teroriste Al Qaeda.

Pe 26 octombrie, doi cetățeni afgani au fost expulzați din aceleași motive, tot în urma unor acțiuni antiteroriste ale SRI.  Zazai Anwar Sadat și Kharouti Muhammad Sadiq au fost expulzați, fiind declarați indezirabili pe o perioadă de 15 ani.

Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Doliu uriaș în România! Este prima vedetă mare ucisă de COVID
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
Tratamentul secret pe care îl iau medicii pentru a se imuniza. Medicamentele banale pe care...
Sistem imunitar vs. Coronavirus: Cât timp durează imunitatea după COVID-19? Studii efectuate şi clarificări OMS
„Hunter-Gate”: Un partener al lui fiului lui Biden va preda FBI înregistrările afacerilor sale. România,...
Ultimul mesaj al cântărețului român aflat la Terapie Intensivă, în stare gravă: 'În cele din...
Are 72 de ani, dar e cuplat cu o studentă. Declarații din dormitorul lor: Să...
Mărturisirile INCENDIARE ale adevăratei Liudmila Ignatenko, femeia care a SUPRAVIEŢUIT Cernobîlului. ''Este o ÎNŞELĂTORIE''
Organul din gât care ar putea să vindece cancerul. Descoperirea istorică, făcută din greșeală
Cuvintele lui Iisus, descoperirea care zguduie creștinismul. A fost însurat sau nu mântuitorul?
Sărbătoare mare vineri în calendarul ortodox: Ce nu ai voie să faci pe 23 octombrie...
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care...
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...
Inchide