O bucată din fațada hotelului Minerva din Capitală S-A PRĂBUȘIT peste terasa unui restaurant

O bucată din fațada hotelului Minerva din Capitală S-A PRĂBUȘIT peste terasa unui restaurant
O bucată din fațada hotelului Minerva din Capitală s-a prăbușit, sâmbătă după-amiază, peste terasa unui restaurant, însă nu s-au înregistrat victime.

O bucată din fațada hotelului Minerva din Capitală s-a prăbușit, sâmbătă după-amiază, peste terasa unui restaurant, însă nu s-au înregistrat victime, informează Mediafax.

În urma prăbușirii, terasa restaurantului aflat la parterul hotelului, construită în special din sticlă, a fost distrusă.

Cioburile au zgâriat la frunte un bebeluș și au provocat o rană ușoară la mâna stângă unei femei. Ambii se aflau în restaurant la momentul prăbușirii.

Bebelușul a fost transportat la Spitalul „Grigore Alexandrescu” și se află, în prezent, la secția de chirurgie plastică, au declarat, pentru Mediafax, reprezentanții unității sanitare.

La hotel a sosit echipaje de pompieri dotate cu o autoscară. Pompierii s-au urcat pentru a disloca resturile de fațadă.


UPDATE: Unul dintre proprietarii chinezi ai restaurantului a declarat, pentru Mediafax, că la hotel a fost adusă, încă de sâmbătă dimineață, o echipă de muncitori, pentru a înlocui finisajele de pe acoperișul hotelului.

„S-a lucrat încă de dimineață. La un moment dat, s-a auzit un zgomot puternic, ca de picamăr”, a mai spus sursa citată.

Reprezentantul echipajului de pompieri sosit la fața locului a confirmat că în clădire se efectuau lucrări, însă a evitat să se pronunțe cu privire la existența unei legături directe între acestea și prăbușirea bucății de fațadă.

„Confirm că aici aveau loc niște lucrări, însă nu pot spune că există o legătură directă cu incidentul. Este vorba și despre o clădire veche, e posibil ca bucata să se fi desprins pur și simplu”, a spus acesta.


UPDATE: Fetița de șase luni rănită după prăbușirea fațadei de la hotelul Minerva a avut cioburi pe tot corpul și este supusă în continuare la investigații necesare pentru a fi găsite toate particulele de sticlă, au declarat, pentru Mediafax, reprezentanții Spitalului „Grigore Alexandrescu”.

„Bebelușul se află, în continuare, la secția de chirurgie plastică, pentru a fi găsite eventualele fărâme de sticlă ce au rămas pe corp”, a spus purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Raluca Alexandru.

Inchide