Revoluția imposturii sau impostura revoluției

Publicat: 28 09. 2021, 10:00

A trecut un an. Un an de când Bucureștiul s-a transformat în Noul București. Un an de când promisiunile anunțate cu surle și trâmbițe au rămas doar un zgomot de fond. Un zgomot ce brusc s-a transformat într-o liniște surdă, grea și greu de suportat. Un an de mandat al oamenilor noi în politica românească. Și, la nivel local, dar și la nivel central.

De la firul ierbii – iarba aia ce s-a încăpățânat să reziste în ciuda atacurilor disperate ale lui Nicușor Da și ai lui – se vede că anul ce tocmai a trecut a fost un an…pierdut. Pierdut pentru toată lumea. Dar, în primul rând pentru bucureșteni. Și, voi explica. În primul rând, sloganul de campanie cu “apa caldă” a rămas doar un slogan trist. La fel de trist ca și posesorul lui. Apa caldă alt promisă a rămas rece. Căldura din case pe timp de iarnă a fost un coșmar. Coșmarul bucureștenilor ce s-au trezit, peste noapte, în altă dimensiune. Dimensiunea Noului București. Ei bine, în Noul București accentul cade pe călire. Călirea organismului în condiții extreme. Anul trecut, Nicușor Dan spunea, cu mult sarcasm, faptul că în capitalele europene căldura normală, optimă și sănătoasă este de18 grade… Practic, încerca, fără succes, să își mascheze incompetența. Lumea nu a băgat de seamă. Abia intrase în dimensiunea Noului București și, pesemne, avea nevoie de ceva timp pentru acomodare. Ne-am acomodat și, pe nesimțite, iarna a trecut, organismul s-a călit. A venit primăvara. Un nou șoc. Noul București a devenit un oraș prietenos cu animalele. În special cu șobolanii. Nu numai că a oferit găzduire gratis, dar a pus la dispoziția șobolanilor și gunoaie. Nu puteau rămâne înfometați. Nicușor Dan a dovedit că are o inimă mare, este empatic la problemele…șobolanilor. Pe bucureșteni i-a băgat în…Noul București. Între timp, a suspendat PUZ-urile de sector. Evident că Noul București avea nevoie de o sistematizare a construcțiilor, de ordine și disciplină, de o abordare strategică pe termen lung. Așa că a luat o decizie înțeleaptă. A suspendat PUZ-urile. A blocat investițiile din Bucuresti. A scumpit apartamentele din capitală cu minim 20%.

Se apropie sezonul rece. Analizele realizate de Nicușor Dan au demonstrat faptul că bucureștenii nu s-au călit destul în iarna trecută. Sunt încă obișnuiți cu călduri în apartamente de peste 22 de grade. Inacceptabil. Nicăieri în vreo capitală europeană nu se mai găsește acest lux. Ne-o spune chiar Nicușor Dan din domiciliului său în care are temperatură peste 22 de grade. Evident, se sacrifică. La fel cum s-a sacrificat și n lui august când, în concediu fiind, s-a pontat prezent. Probabil că a încasat și leafa. Un mizilic, Dar, cineva trebuia să o facă. Deci, revenind, dacă anul trecut bucureștenii nu s-au călit suficient, acum este șansa lor! Cum altfel se putea rezolva decât printr-o decizie înțeleaptă? Nicușor Dan a găsit soluția. Se joacă cu subvenția la gigacalorie. Oricum, termenul de gigacalorie sună ciudat. Acum să îl și mai subvenționezi e, parcă, prea mult. Așa bucureștenii din dimensiunea Noul București nu îl vor mai acuza pe Nicușor Dan că nu dă căldură. O vor opri singuri… De teama facturilor astronomice. Deh, viața în galaxie are și ea costurile ei…

La nivel central, ei – noua clasă politică – ne-a demonstrat, cât se poate de clar, faptul că regulile sunt pentru căței. Adică, în timp ce unii stau cu masca pe figură, alții nu o fac. De ce? Pentru că… și încep șiroaie de explicații. Imbecile, sulfuroase, tragice, dar care arată cât ne proști ne cred ei pe noi. Și, uite așa încrederea populației în autorități și politicieni scade. Încet, dar sigur. Apoi, tot ei – impostorii – se întreabă de ce nu merge bine vaccinarea. Păi, dacă în vară “pandemia era învinsă”, iar în “toamnă pandemia nu numai că nu e învinsă, dar e pe val”… cine să mai înțeleagă și ce? Dacă oamenii normali nu au voie să facă o petrecere cu mai mult de 100 de persoane, dar ei pot organiza congrese cu 5000 de participanți…cine să mai priceapă și ce? Ce să înțelegi că autoritățile statului sunt mute, oarbe și surde la nerespectarea regulilor de către EI și sancționează mai ceva ca un comisar sovietic orice mic derapaj al “normalilor”?

Un singur lucru este de înțeles: a fost un an pierdut! Un an în care nu s-a întâmplat nimic bun. Totul a devenit gri închis, cenușiu, sulfuros și nașpa. Evident, cauza este greaua moștenire. Însă, realitatea arată altceva. Arată că vina ne aparține tuturor pentru că nu ne-am implicat și nu ne-am exprimat opțiunea politică. Și, lipsa noastră de implicare a condus la apariția acestor impostori care, pe deasupra, sunt și incompetenți. Deci, am ratat un an, dar am intrat în dimensiunea Noului București Capitala României Educate…