ACUZAȚII. Călin Popescu Tăriceanu despre măștile destinate persoanelor defavorizate: Nu m-ar mira să aibă inscripția „măști date din mila guvernului Orban”

Redactor:
Daniel Matei
ACUZAȚII. Călin Popescu Tăriceanu despre măștile destinate persoanelor defavorizate: Nu m-ar mira să aibă inscripția „măști date din mila guvernului Orban”
ACUZAȚII. Călin Popescu Tăriceanu despre măștile destinate persoanelor defavorizate: Nu m-ar mira să aibă inscripția „măști date din mila guvernului Orban”. Sursa: MEDIAFAX Foto

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a postat vineri pe Facebook un mesaj dur la adresa Guvernului condus de Ludovic Orban, pe care îl acuză că licitația pentru măștile destinate persoanelor din categorii defavorizate ar fi durat nepermis de mult.

Totodată, Tăriceanu susține că Guvernul a decis să achiziționeze aceste măști doar pentru a le reaminti cetățenilor că este interesat de ei și că nu ar fi mirat dacă pe aceste măști ar fi inscripționat mesajul „măști date din mila guvernului Orban”.

„Pare că s-a terminat licitația pentru măștile destinate persoanelor defavorizate. Exact, la mai bine de o lună de când s-a instituit obligativitatea purtării măștilor în spații închise și obligativitatea guvernului de a oferi măști persoanelor vulnerabile, s-au contractat și măștile. Mai durează vreo lună să le aducă și apoi încă una să le distribuie. Asta dacă nu cumva licitația a fost, așa cum s-a spus în spațiul public, una cu dedicație pentru cineva care să scape de măștile pe care le are pe stoc.

Ei bine, adevărata problemă intervine abia acum! Să zicem că au rezolvat-o cu măștile pe stoc, că prietenii lor le aveau deja. Însă, Guvernul este blocat în felul în care să distribuie măștile, pentru că rolul principal al măștilor este de a le reaminti românilor că acest guvern nu i-a uitat și le dă cadou niște măști de protecție. Nu m-ar mira ca măștile să aibă pe ele inscripția: «măști date din mila guvernului Orban!». Deja am văzut că au făcut teste cu inscripții pe măști de protecție în clipurile de promovare de pe online”, a scris liderul ALDE pe Facebook.

Tăriceanu: Aproape că le pare rău că trebuie să dea măștile astea

Călin Popescu Tăriceanu a mai declarat, în postarea sa de pe Facebook, că Guvernul este deranjat de faptul că evidența cu persoanele care ar trebui să primească aceste măști de protecție se află la autoritățile locale, unele dintre acestea fiind conduse de către reprezentanți ai opoziției. El a adăugat că, cel mai probabil, Guvernului chiar „îi pare rău” că a comandat măști pentru persoanele din cateogorii vulnerabile.

„Problema guvernanților este că evidența persoanelor care sunt îndreptățite să primească aceste măști este în mâinile primarilor. La fel și logistica de distribuție la nivel național. Dar asta înseamnă să împarți gloria și voturile cu primari ai opoziției, poate chiar cu unii ai «ciumei roșii». Și asta îi înnebunește pe PNL-iști! Aproape că le pare rău că trebuie să dea măștile astea! Și atunci, ce au făcut? Ne anunță dl Tătaru că măștile de protecție vor fi transportate direct la direcțiile de sănătate publice, acolo unde și-au pus ei oamenii, care vor fi distribuite beneficiarilor de către autoritățile publice locale cu ajutorul asistenților medicali comunitari și ai mediatorilor sanitar. Adică, un soi de a ocoli primăriile. Dar asta înseamnă o nouă întârziere, înseamnă sute de mii de români care vor primi cu mare întârziere măștile, înseamnă, în ultimă instanță, noi infectați!

Dar, guvernul Orban nu se împiedică de aceste amănunte dacă e vorba să mai ia niște voturi! În fond, la asta e bună pandemia, nu? La exploatare electorală!”, a scris Tăriceanu.

Declarația lui Tăriceanu vine și în contextul în care liderul PRO România, Victor Ponta, a susținut miercuri în Camera Deputaților, cu ocazia votării moțiunii simple împotriva ministrului Sănătății, că Nelu Tătaru ar fi manipulat acordarea unui contract pentru 115 milioane de măști de protecție.

Inchide