REACȚIE. Călin Popescu Tăriceanu, mesaj dur pentru Ludovic Orban și Klaus Iohannis: ”Inundațiile nu aduc dividende electorale precum aduce coronavirusul?”

REACȚIE. Călin Popescu Tăriceanu, mesaj dur pentru Ludovic Orban și Klaus Iohannis: ”Inundațiile nu aduc dividende electorale precum aduce coronavirusul?”
REACȚIE. Călin Popescu Tăriceanu, mesaj dur pentru Ludovic Orban și Klaus Iohannis ”Inundațiile nu aduc dividende electorale precum aduce coronavirusul?”
Publicat: 24/06/2020, 10:46
Actualizat: 24/06/2020, 10:50

Călin Popescu Tăriceanu a transmis un mesaj dur pe pagina sa de socializare, destinatarii fiind premierul Ludovic Orban și președintele Klaus Iohannis. Liderul ALDE consideră că inundațiile care afectează România au fost trecute în plan secund, din cauza intereselor politice, iar salvarea gospodăriilor locuitorilor – deși a fi trebuit să devină o prioritate – a fost mult mai puțin importantă decât o ședință ținută la Cotroceni.

Călin Popescu Tăriceanu se declară intrigat de o astfel de atitudine, însă mesajul său este unul acuzator – inundațiile ”nu aduc dividende electorale”, iar în cazul acestor manifestări ale naturii nu pot fi realizate ”achiziții publice” care să mute bani în ”conturile firmelor de casă ale PNL”.

”Ați blocat țara, ați blocat spitalele, v-ați blocat în palatele voastre”

Liderul ALDE consideră că lipsa de implicare a premierului Ludovic Orban și a președintelui Iohannis este evidentă, iar România, în aceste zile, rămâne ”blocată”, asta în timp ce guvernanții s-au ”blocat” în propriile ”palate”, lăsând oamenii afectați de inundații să se descurce singuri.

”Este de neînțeles lipsa de implicare a Prim-Ministrului, și în general a guvernului, în coordonarea acțiunilor de prevenire și limitare a pagubelor generate de inundațiile care afectează jumătate din țară! Chiar nu înțeleg de ce o ședință la Cotroceni este mai urgentă decât salvarea vieților și gospodăriilor oamenilor în nevoie?! Oare inundațiile nu aduc dividende electorale precum aduce coronavirusul?”, întreabă Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de socializare.

”Sau poate la inundații nu se fac achiziții publice care să umple conturile firmelor de casă ale PNL-ului? Le spun domnilor Iohannis și Orban că români sunt peste tot în țară, și în Timiș, și în Caraș-Severin, și în Botoșani sau Dolj, și au nevoie de ajutor chiar dacă nu suferă de coronavirus! Ați blocat țara, ați blocat spitalele, v-ați blocat în palatele voastre și nu mai vreți să știți de oameni?”

Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu, fără menajamente: ”Mișcați-vă fundurile și mobilizați forțe și bani pentru a reface infrastructura distrusă”

Liderul ALDE le transmite celor aflați la guvernare că singura acțiune care trebuie întreprinsă, în aceste zile, este o implicare activă pentru salvarea infrastructurii distruse de apele dezlănțuite.

Oamenii, scrie Călin Popescu Tăriceanu, trebuie să aibă încredere în cei care îi conduc și să vadă că ”nu sunt singuri”.

”Mișcați-vă fundurile pe teren, acolo unde oamenii își părăsesc agoniseala de o viață în miez de noapte! Mișcați-vă fundurile și mobilizați forțe și bani pentru a reface infrastructura distrusă și a reface casele distruse! Mișcați-vă și dați încredere oamenilor că nu sunt singuri, că o să fie ajutați să o ia de la început!”

Călin Popescu Tăriceanu

Liderul ALDE este tranșant. Atitudinea guvernanților se dovedește a fi lamentabilă, iar asta chiar în momente în care ar trebui să fie alături de români. ”Lăsați costumele și cravatele deoparte, luați cizmele în picioare și puneți mâna pe lopeți!”, îndeamnă Călin Popescu Tăriceanu, argumentându-și poziția și prin experiența pe care a acumulat-o – în perioade asemănătoare, critice – din poziția de prim-ministru al României.

”Am fost Prim-Ministru și știu cum este să mergi pe teren la inundații catastrofale. Am fost peste tot în țară în cele 3 rânduri de inundații pe care a trebuit să le gestionez, în 2005, 2006 și 2008. Știu, nu e ușor să stai alături de oameni care au pierdut totul peste noapte. Nu e ușor să le ridici moralul și să le redai speranța. Câteodată o mai și încasezi (verbal) de la oameni nervoși și la capătul puterilor, dar asta e în fișa posturilor pe care temporar le ocupați: să fiți alături de români la bine, dar mai ales la rău! Așa că ieșiți din palate, lăsați costumele și cravatele deoparte, luați cizmele în picioare și puneți mâna pe lopeți! Arătați că puteți fi curajoși fără telepromptere de pe care să citiți texte scrise de alții și fără slugarnici care să vă aducă osanale! Oamenii chiar au nevoie de voi, de cei care îi guvernează!”, concluzionează Călin Popescu Tăriceanu.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trei turiști s-au pozat goi pe una dintre cele mai importante atracții din Namibia