Alegerile din USR, devansate din octombrie în iulie. Cătălin Drulă, favorit pentru funcția de președinte: „Nu mai putem aștepta până în toamnă”

Publicat: 10 06. 2022, 22:31
Sursa FOTO: facebook.com/catalindrulausr

Biroul Național al USR a decis, vineri, să organizeze alegerile pentru președinția formațiunii politice în luna iulie. Iniţial, Congresul USR era programat pentru luna octombrie, iar alegerile au loc după ce Dacian Cioloș a demisionat din funcție.

Calendarul alegerilor interne din USR

Turul 1 se va desfășura între 6-10 iulie, turul 2 între 11-15 iulie și congresul online de validare a alegerilor pe 16 iulie.

„În contextul actual și în perspectiva lui 2024, USR trebuie să aibă un leadership stabil și un președinte ales cu voturile voastre. Nu mai putem aștepta până în toamnă. Guvernarea actuală este catastrofală pentru România, e nevoie de un leadership validat al Opoziției. Energia noastră nu trebuie irosită pe dispute interne, ci orientată 100% către lupta cu sistemul care căpușează România. Și pentru construcția alternativei la el”, le-a transmis președinte interimar, Cătălin Drulă, membrilor USR, citat de Mediafax.

Drulă, fost ministru al Transporturilor, este favorit pentru funcția de președinte al USR.