Alexandru Cumpănașu acuzat de un liberal că i-a plagiat sigla de campanie: „Dacă ajunge președinte, am și eu meritul meu” – FOTO

Publicat: 15 10. 2019, 14:23

Andrei Carabelea a scris într-o postare pe pagina sa de Facebook că sigla pe care și-a făcut-o pentru campania de alegeri parlamentare din 2016 este folosită acum de Alexandru Cumpănașu.

„Înțeleg principiul și graba lui Alexandru Cumpănașu: când lupți cu mafia folosești tot ce găsești la îndemână… Acronimul meu, sigla mea, culorile mele. Dacă ajunge președinte, am și eu meritul meu. Pot să mi le retrag?”, a scris Carabelea pe pagina sa de Facebook.

 

De asemenea, tot printr-o postare pe rețeaua de socializare i-a transmis un mesaj candidatului la prezideniale.

„Alexandru Cumpănașu, dacă tot vrei să o folosești, pot să te ajut cu o rezoluție mai bună a siglei. Dacă nu te descurci cu cropul, poate îți trimit chiar vectorial”, a mai scris liberalul din Neamț.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, acesta a explicat că sigla respectivă i-a fost făcută de un grafician în anul 2016, când a candidat la alegerile parlamentare.

„Eu am făcut sigla în 2016, când am candidat în Neamț la alegerile parlamentare. Am candidat ca independent, am lucrat cu un profesionist în materie de grafică, pot proba originalitatea log-ului pe care l-am folosit și absolut întâmplător, pe Facebook am sesizat un logo similar într-o distribuire de-a domnului Cumpănașu. Inițial mi s-a părut o preluare directă a logo-ului meu, am văzut însă că este o prelucare la un nivel mult mai slab calitativ”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Andrei Carabelea.

Întrebat dacă a discutat cu persoana care i-a făcut logo-ul în 2016 pentru a afla dacă a vândut elementele de grafică, Andrei Carabelea a spus că cel cu care a lucrat în urmă cu trei ani nu putea face acest lucru pentru că a murit în ianuarie 2017.

„Nu am nicio pretenție, nu vreau nicio despăgubire, doar cred că merită spus ce tehnici folosește Alexandru Cumpănașu. (…) Asta spune multe despre calitatea și verticalitatea acestui om care s-a folosit de o tragedie pentru a se promova, pentru a o valorifica politic și folosește și alte metode neortodoxe într-o astfel de competiție, unde valoarea și principiile ar trebui să primeze. (…) I-aș recomanda să fie original”, a spus Carabelea.