ATAC. ALDE acuză Guvernul că pregătește prelungirea stării de alertă ca să evite moțiunea de cenzură

Publicat: 08 06. 2020, 12:32
Proiectul de lege a fost respins de senatori

După ce ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat în spațiul public că există posibilitatea ca starea de alertă să fie prelungită, reprezentanții ALDE acuză Guvernul, într-o postare pe Facebook, că pregătește acest demers pentru pentru a evita moțiunea de cenzură.

„Ca să evite moțiunea de cenzură, guvernul Iohannis-Orban pregătește prelungirea stării de alertă! Punem pariu că Parlamentul nu va mai vota această stare excepțională! Și atunci vor trebui să găsească un alt motiv ca să scape de moțiune. Le sugerăm o invazie a marțienilor, nu de alta dar a mai invocat-o dl Cîțu când nu îi mergea site-ul!”, au scris, luni, reprezentanții ALDE, pe contul de Facebook al formațiunii.

Măsură „pentru interesele guvernanților”

„Cu toate măsurile de «relaxare» care s-au luat, starea de alertă este evident că se păstrează nu pentru populație, ci pentru interesele guvernanților!”, au comentat reprezentanții ALDE.

Comentariul vine în contextul în care ministrul Sănătății a afirmat, într-o intervenție la B1 TV, că este posibil ca starea de alertă să fie prelungită, dacă situație epidemiologică o va impune.

„Până în 15 iunie încă suntem în stare de alertă, iar evoluția din aceste zile va decide, la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, prelungirea sau nu a stăriii de alertă. Dacă nu o să mai fie stare de alertă o să avem relaxare, deși mi-e greu să cred acest lucru. Ne trebuie o evaluare completă, iar 15 iunie nu cred că va fi data la care să nu mai prelungim starea de alertă, având în vedere și evoluția, focarele noi și faptul că încă avem o transmitere în comunitate”, a declarat Nelu Tătaru la B1.

În urma acestor declarații, liderul Pro România, Victor Ponta, a anunțat că va vota împotriva prelungirii măsurii.

În 20 mai, Parlamentul a încuviințat instituirea stării de alertă, pentru 30 de zile, începând din 18 mai. Din 465 de parlamentari, HG a fost adoptată cu 372 voturi pentru și 37 voturi împotrivă.

Preşedintele interimar al Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a anunțat, la jumătatea lunii trecute, că PSD și aliaţii săi politici vor depune o moţiune de cenzură la adresa Guvernului Orban, dar după stările de urgenţă şi alertă.