Baconschi a plecat de la reuniunea PDL după ce a pierdut postul de prim-vicepreședinte. „Cred că a fost o mai mare competiție pe locul pe care am candidat eu”

Publicat: 30 06. 2012, 17:34
Actualizat: 08 01. 2013, 05:49

Teodor Baconschi a plecat, sâmbătă, de la reuniunea PDL, după ce au fost anunțate rezultatele alegerilor pentru cele funcții de prim-vicepreședinte al partidului, el pierzând competiția.

„Cred că a fost o mai mare competiție pe locul pe care am candidat eu”, le-a spus Baconschi ziariștilor, la plecare.

Teodor Baconschi a declarat că „este o înfrângere” faptul că nu a fost reales în funcția de prim-vicepreședinte al PDL, dar a menționat că „bandul” său este CV-ul său.

Baconschi le-a spus ziariștilor că democrat-liberalii și-au ales pentru cele patru funcții de prim-vicepreședinte „figurile pe care doresc să le pună în prim-plan ca purtători de mesaje”.

Faptul că nu a fost reales prim-vicepreședinte al PDL a reprezentat pentru Baconschi o înfrângere. „Este o înfrângere, iau act de ea, dar sunt convins că se va face pasul următor și va fi nevoie și de genul meu. Le mulțumesc tuturor celor care m-au sprijinit și mergem înainte”, a spus Baconschi, după ce a părăsit lucrările Convenției Naționale.

El s-a declarat „puțin dezamăgit de ce s-a întâmplat” și a precizat că rămâne membru al PDL.

„Nu cred că cineva este făcut de o funcție”, a adăugat Teodor Baconschi.

El a vorbit și de contribuția sa la guvernare.

Teodor Baconschi a fost întrebat și despre faptul că la ultima reuniune a democrat-liberalilor el le-ar fi spus acestora că numele său este un brand. „Brand-ul meu este CV-ul meu, adică ce am făcut până la această vârstă și sunt foarte mândru de ce am reușit să fac”, a precizat Baconschi.

Cezar Preda, Cristian Preda, Mihai Stănișoară și Dorin Florea au fost aleși, sâmbătă, în cele patru funcții de prim-vicepreședinți PDL.

Pentru cele patru funcții de prim-vicepreședinte au candidat Mihai Stănișoară, Cezar Preda, Dorin Florea, Cristian Preda, Teodor Baconschi și Theodor Paleologu.

Cezar Preda a obținut cele mai multe voturi, respectiv 926. Acesta a fost urmat de Dorin Florea – 881 de voturi, Cristian Preda – 872 de voturi și Mihai Stănișoară – 751 de voturi.

De asemenea, Teodor Baconschi a obținut 382 de voturi, iar Theodor Paleologu – 364 de voturi, aceștia pierzând competiția.

Teodor Baconschi nu și-a depus candidatura pentru altă funcție în PDL, în timp ce Paleologu candidează și la funcția de secretar executiv.