Băsescu: Nu știu dacă decizia de marți mă face optimist sau pesimist, viața nu e o decizie a Curții Constituționale

Publicat: 18 08. 2012, 17:27
Actualizat: 28 09. 2018, 20:53

Președintele suspendat, Traian Băsescu, afirmă că este optimist de fel, dar nu știe dacă hotărârea pe care Curtea Constituțională o va lua marți îl face optimist sau pesimist, precizând că viața nu este o decizie a CC și nu se termină marți.

„Eu sunt optimist de felul meu. Nu știu dacă neapărat decizia de marți mă face optimist sau pesimist, pentru mine viața este altfel. Viața nu e o decizie a Curții Constituționale și nu se termină viața marți”, a spus Băsescu, aflat, în acest week-end, într-o minivacanță în județele Harghita și Covasna.

Întrebat de presă dacă există viață și după referendum, Traian Băsescu a răspuns: „Categoric da”.

El a mai spus că avizul legat de suspendare a fost dat în 15 ore, iar decizia privind validarea sau invalidarea referendumului este așteptată de aproape o lună.

„Asta și pentru că se trimit Curții hârtii necorelate”, a mai spus Băsescu.

Președintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că nimeni nu va accepta ca judecătorii Curții Constituționale să invalideze cu cinci voturi la patru referednumul de demitere a lui Traian Băsescu, el precizând că legea obligă ca decizia să fie luată cu șase voturi la trei.

El a mai spus că este de părere că Traian Băsescu are șanse minime de a reveni la Cotroceni.

„Șansele lui Traian Băsescu de a reveni la Cotroceni sunt minime, eu cred într-un verdict corect al Curții Constituționale”, a spus Antonescu.