Blaga se opune suspendării lui Băsescu: „Nu vom sprijini un astfel de demers”

Publicat: 24 03. 2013, 17:49
Actualizat: 25 03. 2013, 17:07

O nouă suspendare a președintelui Traian Băsescu nu se va face cu sprijinul PDL, susține liderul partidului, Vasile Blaga. „Sunt copilării. Doar enunțarea unei astfel de ipoteze face foarte mult rău României. Există un pact între președinte și premier”, a dat Blaga puține șanse unui astfel de plan politic.

După anunțul lui Traian Băsescu privind separarea definitivă de PDL după realegerea lui Vasile Blaga în fruntea partidului, acesta spune că democrat-liberalii nu se vor ralia totuși la ideea unei suspendări. „Nu vom sprijini un astfel de demers”, a declarat Blaga.

Amenințarea președintelui cu a treia suspendare a apărut după ce Traian Băsesu a postat aseară pe contul său de Facebook un film în care anunță că se delimitează de „aripa FSN-istă” a PDL, după reconfirmarea lui Blaga în fruntea partidului. „La cum arată lucrurile acum, cred că vom ajunge la suspendare până la urmă”, a avertizat duminică Viorel Hrebenciuc, contactat de gândul.

Primul care a amendat „comportamentul președintelui” ca fiind „inacceptabil din punct de vedere constituțional” a fost ministrul de Interne, Radu Stroe. „Este inadmisibil ce a făcut Băsescu. Trebuie să ne gândim din nou la suspendare „, a spus Stroe.