Când va fi gata legea salarizării bugetarilor. Guvernul anunță că lefurile vor crește și cu 70%

Publicat: 21 11. 2016, 13:20
Guvernul va termina legea prin care salarizării bugetarilor la începutul lunii decembrie, iar Pîslaru a anunțat că acest proiect prevede creșteri medii de 29%, cei mai mulți bani în plus urmând să primească salariații cu remunerație mică, și cu până la 70% mai mult. Astfel, salariul mediu brut va ajunge în 2021 la valoarea de 4.000 de lei, a precizat ministrul Muncii la Antena 3.
 
După criticile dure lansate de PSD la adresa Cabinetului Cioloș pe motiv că Executivul nu a putut să promoveze un proiect de lege a salarizarii unice a bugetarilor, premierul Dacian Cioloș a explicat că obiectivul Guvernului este de a finaliza legea salarizării unitare până de terminarea mandatului, afirmând că baza date privind salariile în plată, necesară pentru aplicarea legii salarizăriii unice este aproape finalizată.
 
„Pe măsură ce avansăm în baza de date cu colectare tuturor salariilor în plată, vom puteam să punem pe masa guvernului și a Parlamentului o lege a salarizării unitare care să fie una realistă din punctul acesta de vedere. Se lucrează la ea, ministrul Muncii lucrează împreună cu sindicatele la principii, la calcule, avem aproape finalizată baza de date, ea va fi probabil spre sfârșitul anului. Obiectivul nostru este ca înainte de a finaliza mandatul să putem pune pe masa Guvernului un astfel de proiect”, a spus premierul Cioloș, într-un interviu la TVR 1.
 
Cioloș a afirmat că a început consitituirea bazei de date în primăvară, iar procesul a fost îngreunat pentru că sistemul informatic de la Ministerul Muncii „era controlat de o firmă privată, care primise bani de la stat ca să realizeze baza de date”.
 
Premierul a mai spus că guvernul și-a propus prin OUG 20 să corecteze inechitățile dintre salariile în plată: „Legat de politica salarială a bugetarilor, avem nevoie în primul rând să corectăm inechității. Noi de ani de zile vorbim despre creșteri salariale procentuale și acestea ascund realitatea din multe domeni unde chiar dacă spunem că salariile cresc cu 10%, cu 15%, la unii cresc cu 50%, 60%, la alții cresc cu 4% Noi ne-am propus în primul rând să corectăm aceste inechtăți, să așezăm salariile pe criterii sănătoase și (…) pornind de acolo putem să vorbim și despre creșterea salariilor”, a susținut premierul Cioloș.