Candidatul Iohannis, analizat de Băsescu: O necunoscută, un om ascuns, neclar, premierul Grivco

Publicat: 18 09. 2014, 18:33
Actualizat: 30 09. 2018, 04:20

„Pentru mine, domnul Iohannis este o necunoscută”, a spus Băsescu, într-o emisiune la TVR 1.

El a mai arătat că „Iohannis este un om foarte ascuns”.

Despre faptul că a avut la un moment dat cuvinte de apreciere la adresa acestuia, Băsescu a ținut să precizeze că a făcut-o pentru calitatea acestuia de primar.

„Îl văd tăcut, îl văd introvertit, așa, un candidat la Președinție trebuie să fie un om deschis, un om despre care să știi tot. Cu ce impresie rămân eu, când a fost întrebat prima dată cum și-a făcut cele șase case și a răspuns din meditații. Când am văzut, râdeam singur în birou, dimineață, cum un profesor de fizică poate să își facă șase case din meditații”, a declarat președintele.

Șeful statului a mai spus despre Klaus Iohannis că, din „2009, a fost premierul Grivco”.

„Erai în spatele lui Geoană în 2009, ai vrut în 2009, cu alianța de la Grivco, să îl înlocuiești pe Boc. Până mai ieri, inclusiv în 2012, ai participat la suspendarea președintelui, cu mandatul pe care l-ai dat reprezentantului tău în Parlament. Până în ianuarie, spuneai că e bun Ponta, că e rău Băsescu. Acum, de când ai devenit candidat, ai devenit candidatul dreptei. Cine ești, Iohannis? În ce crezi? În ce ai făcut până acum două luni sau în ce vrei să ne lași să înțelegem că vei face?”, a spus Băsescu, despre Iohannis.

În plus, șeful statului a ținut să menționeze că, pentru el, Klaus Iohannis nu este doar primarul Sibiului.