Ce a făcut Victor Ponta în Vila Dante când nu a înotat Traian Băsescu în piscină

Publicat: 09 10. 2013, 19:15
Actualizat: 06 07. 2016, 03:06

Vila de protocol în a cărei piscină obișnuiește să înoate președintele Traian Băsescu și pe care Guvernul vrea să o închirieze, pentru 20.000 de euro pe lună, unei ambasade, a fost folosită de prim-ministrul Victor Ponta de trei ori în ultimul an.

Prima oară, pe  27 noiembrie 2012, Ponta s-a întâlnit la Vila Dante cu premierul slovac Robert Fico, pentru un mic-dejun oficial. Pe 11 iulie 2013, Guvernul a organizat dineul oficial oferit premierului francez Jean-Marc Ayrault. De asemenea, în mai 2013, Victor Ponta a avut o întâlnire informală cu mai mulți jurnaliști la aceeași vilă. „Subliniem faptul că în imobilul menționat nu au fost organizate alte evenimente publice sau private”, se menționează într-un comunicat de la Palatul Victoria.

Guvernul a transmis aceste precizări ca urmare a reacției purtătorului de cuvânt al președintelui, Bogdan Oprea, care a susținut, într-o intervenție televizată, că miniștrii Cabinetului Ponta ar fi organizat petreceri private în vila de protocol a RA-APPS.

Vila Dante, deschisă anul trecut pentru o zi publicului, este locul în care președintele obișnuiește, după propriile spuse, să meragă să înoate. „Eu, de când am fâcut operația la spate, acolo înot, că e gard în gard cu mine. După aia îmi văd de treabă. (…) E o poartă, păzită, pentru că și Dante e lipită de Lac 3, unde locuiesc eu”, a explicat Basescu într-un interviu în 2012, la OTV.

În campania pentru referendumul de demitere de anul trecut, USL a susținut că are un document prin care Băsescu a cerut amanajarea Vilei Dante ca reședință în care ar fi dorit să se mute după încheierea mandatului. Președintele a negat aceste intenții, dar a povestit că obișnuiește să înoate acolo, întrucât reședința prezidențială, Vila Lac 3, nu are piscină.

Vila Dante, la ziua porților deschise. Foto: Victor Ciupuliga