Ce se va întâmpla cu PLÂNGEREA lui Dan Voiculescu

Publicat: 12 05. 2014, 13:28
Actualizat: 31 07. 2014, 14:00

„Am primit-o (plângerea – n.r.), a fost repartizată pentru analiză și sperăm că săptămâna aceasta să poată fi luată soluția care se impune vizavi de natura acestei cereri”, a declarat procurorul șef al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Tiberiu Nițu.

Procurorul general a precizat că sunt trei capete de cerere și procurorul de caz urmează să dea o soluție în cazul fiecăreia dintre acestea.

Președintele fondator al PC, Dan Voiculescu, declara, în 29 aprilie, că a adresat o sesizare procurorului general pentru a face o anchetă, pentru a se vedea cine a dispus aducerea la DNA a judecătorului Stan Mustață, dacă este vorba despre un șantaj sau dacă există un grup infracțional organizat.

Liderul PC a spus că se va adresa și Parlamentului în același caz, dacă se va considera că ancheta solicitată Parchetului nu este necesară.

De asemenea, Voiculescu a mai spus că nu îl cunoaște pe judecătorul Stan Mustață și nici nu are prieteni care îl cunosc pe acesta.

Voiculescu a adăugat că, din punctul lui de vedere, este necesară o anchetă la DNA, pentru că nimeni nu este mai presus de lege.

Dan Voiculescu a făcut declarațiile după ce procurorii DNA l-au ridicat și l-au dus la audieri pe judecătorul Stan Mustață, de la Curtea de Apel București, care era în completul ce judeca dosarul în care Voiculescu, Gheorghe Mencinicopschi și alte 11 persoane sunt acuzați de fapte de corupție privind modul de privatizare a Institutului de Cercetări Alimentare.

În aceeași zi, judecătorul Stan Mustață a fost reținut, fiind acuzat de fapte de corupție în schimbul unor soluții favorabile în dosare. În 30 aprilie, judecătorul Stan Mustață și grefiera Mariana Curea au fost arestați preventiv, în urma unei decizii a Curții de Apel București.

Președintele Traian Băsescu declara, în 1 mai, că reacția lui Dan Voiculescu la cazul judecătorului Mustață a fost aceea a „unui om vinovat” și că această reacție „aproape îl pune în situația de suspect”.

Președintele Băsescu arăta atunci, într-o emisiune la B1 TV, că cererile lui Dan Voiculescu nu au bază legală.

„Voiculescu a vrut doar să impresioneze. Vă rog să mă credeți, nu am să înțeleg niciodată de ce a ieșit Voiculescu în conferință de presă, când era vorba de judecătorul Mustață. Nu avea nicio legătură Voiculescu cu Mustață, decât că omul acela era în completul de judecată. Dar de ce o fi ieșit, că nu îl acuzase nimeni? Sau avea vreun muscoi, din ală mare, pe cap?”, a comentat Traian Băsescu.

Președintele a mai spus că ceea ce a cerut Dan Voiculescu sunt aberații, pentru că „nu poți aduce în fața Parlamentului nici DNA, nici vreun procuror sau vreun judecător, pentru că este interzis de Constituție”.

Traian Băsescu a spus despre reacția lui Voiculescu că a fost „reacția unui om vinovat, care se aștepta că, după Mustață, vine cineva să îl ia și pe dânsul”.

„Văd că nu a venit nimeni, și nu am văzut în comunicatele DNA ceva legat de domnul Voiculescu. Dar reacția lui aproape că îl pune în situația de suspect, după mine, dacă îmi permiteți o apreciere din asta”, a comentat Traian Băsescu.

El a ținut să precizeze că procurorul general Tiberiu Nițu nu putea să reacționeze la cererea lui Voiculescu. „Ce putea să facă domnul Nițu? Aici era treaba CSM să reacționeze, și din câte știu a și reacționat”, a declarat Băsescu, precizând că CSM este instituția care trebuie să apere reputația magistraților.

„Nu aș putea spune până acum că domnul Nițu a dat vreun semn că ar fi servil”, a mai spus Traian Băsescu.