Cererea DNA de arestare a lui Vanghelie, RESPINSĂ de Tribunalul București

Publicat: 16 03. 2018, 13:54
Procurorul DNA a cerut arestarea fostului edil pe motiv că după ce Marian Vanghelie a primit o măsură mai blândă, controlul judiciar, unul dintre martori și-a schimbat declarația. Procurorul de caz spune că martorul ar fi avut o discuție cu Marian Vanghelie pe holurile instanței, lucru surprins de camere, iar fostul edil i-ar fi cerut să schimbe declarația pentru un loc de muncă.
 
De cealaltă parte însă, apărătorul lui Vanghelie spune că discuția a durat 11 secunde, în care Vanghelie l-a întrebat pe martor dacă are emoții.
 
„În mod logic, în 11 secunde în afară de bună ziua și o strângere de mână nu poți spune multe. Mă gândesc că altfel de acțiuni nu pot fi făcute în văzul tuturor și de asta își dă seama orice om. Sub lupa camerelor, a presei, acesta ar înțelege să abordeze un martor în 11 secunde și îi pune întrebări? „, a afirmat, în sala de judecată, avocatul lui Vanghelie.
 
Fostul edil acuză presiuni al DNA.
 
„Când am intrat era în colț, i-am făcut decât așa-un gest cu mâna-dar asta înseamnă că trebuie să fac iar pușcărie? Dacă aducem un copil de 5 ani nu poate să creadă poezia asta. De aia am ieșit la TV. Nu poți face nimic. din două în două zile te ia DNA. Ce se întâmplă la Ploiești așa se întâmpla peste tot (…) Au venit la mine în pușcărie și nu am făcut niciun denunț. Doamna Kovesi o sa aibă probleme mari pentru tot ce se întâmplă. Am fost echilibrat până acum”, a spus Marian Vanghelie.
 
Marian Vanghelie a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție (DNA) în iulie 2015, fiind acuzat de abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani, unele fapte fiind săvârșite prin favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte.
 
Conform rechizitoriului procurorilor, în perioada 2006 – 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al sectorului 5 din București, ajutat de Mircea-Sorin Niculae și parțial de Laura Ciocan, a cerut și a primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro, reprezentând un „comision” de 20% din încasări.