Cine este Toma Petcu, ministrul Energiei

Publicat: 03 01. 2017, 18:43
Actualizat: 08 02. 2017, 20:20

În perioada decembrie 2015 – mai 2016, Toma Petcu a fost președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului. El a fost schimbat din funcție de premierul Dacian Cioloș, după o vizită a președintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, în Giurgiu, Petcu fiind în conducerea ALDE Giurgiu și participând la întâlnirea cu Tăriceanu. Cioloș pusese condiția ca demnitarii păstrați în instituțiile din subordinea guvernului tehnocrat să nu facă politică.

iar între octombrie 2013 și iulie 2014 a fost subprefectul județului Giurgiu. Între aprilie și august 2013 a ocupat postul de director la Direcția de Insolvență a Autorității pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), având în atribuții gestionarea activității tuturor societăților aflate în insolvență la care AAAS este creditor sau acționar.

Între septembrie 2011 și artie 2013, Toma-Florin Petcu a fost președinte al CA și director general al CNF Giurgiu-Nav SA Giurgiu.

Toma-Florin Petcu, inginer constructor specializat în construcții hidrotehnice, este deținătorul unui Master în management public, avînd drept competențe profesionale dobândite managementul și administrația publică obținute la Academia de Studii Economice București.