VIDEO | Cîțu: Mă voi întâlni joi cu Marcel Ciolacu la Parlament pentru a discuta formarea unei majorități în jurul PNL

Publicat: 03/11/2021, 18:52
Actualizat: 03/11/2021, 18:55

Premierul interimar, Florin Cîțu, a declarat că a discutat cu președintele PSD, Marcel Ciolacu și a stabilit o întâlnire pentru joi la Parlament. Prim-ministrul anunță că va discuta cu social-democrații formarea unei majorități în jurul unui PNL.

„Am avut o discuţie la telefon cu Marcel Ciolacu. Vom avea o întâlnire mâine la Parlament, la Camera Deputaţilor parcă şi ne vom vedea pentru discuţii”, a declarat Florin Cîţu.

Premierul a precizat că va discuta cu liderul PSD mai multe soluții pentru a trece peste această criză, cu un Guvern format în jurul unui premier liberal.

„Un singur mandat. Acela de a avea o majoritate în jurul PNL pentru a trece peste această criză. Vrem un premier în jurul PNL, după aceea discutăm despre premier”, a afirmat Cîțu.

Întrebat dacă există posibilitatea ca liberalii să cedeze funcția de premier, în condițiile în care Marcel Ciolacu a afirmat că PSD își dorește să între activ la guvernare, Florin Cîțu a răspuns: „Trebuie să avem o discuţie la masă poate că reuşim să îi convingem că singura majoritate care poată să treacă România prin criză este majoritatea în jurul PNL. Aşa mergem acolo, să le arătăm că putem să facem asta”.

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că va cere colegilor să ia decizia ca PSD să meargă la Cotroceni cu o propunere de prim-ministru.

„Întâi stabilim programul de guvernare, care sunt prioritățile și pe urmă vom avea discuții pe implicați, în funcție de specialiștii fiecărui partid”, a precizat Marcel Ciolacu.

Într-o astfel de criză, e normal ca orice formațiune să vorbească cu toată lumea a spus Ciolacu, la întrebarea privind discuțiile cu USR și un eventual Cabinet PSD – USR.

„Ori facem o construcție pe principii și pe o anumită normalitate, să nu credeți vreo clipă că eu nu o să cer mandat colegilor mei ca PSD să meargă cu propunere de prim-ministru. Este exclus așa ceva”, a mai spus Marcel Ciolacu.