Conducerea Camerei a dat termen Comisiei juridice 10 septembrie să adopte raportul în cazul Dobre

Publicat: 14 08. 2012, 16:18
Actualizat: 19 06. 2014, 21:43

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a anunțat, marți, după ședința Biroului Permanent, că s-a stabilit ca raportul Comisiei juridice în cazul Victor Paul Dobre să fie finalizat până în data de 10 septembrie, juriștii Camerei urmând să se reunească în ședință la 27 august.

Ședința Camerei Deputaților a durat câteva zeci de minute.

Valeriu Zgonea a declarat că decizia Biroului Permanent, luată prin consens, a fost ca membrii Comisiei juridice să lucreze în ultima săptămână din luna august, raportul urmând a fi finalizat și depus la Biroul Permanent la 10 septembrie.

Președintele Camerei a mai spus că, potrivit Regulamentului forului legislativ, comunicarea dintre Comisia juridică și Parchetul General, pe acest subiect, se va face numai prin președintele Camerei Deputaților.

Zgonea a menționat că, prin acest termen, s-au îndeplinit toate prevederile legale, în alte cazuri, precum cel al Monicăi Iacob Ridzi, raportul Comisiei juridice fiind finalizat după opt luni.

Astfel, potrivit lui Zgonea, acest termen în cazul Victor Paul Dobre este unul rezonabil, ținând cont că Parlamentul se află între două sesiuni ordinare, iar transmiterea cererii Parchetului către Comisia juridică s-a făcut la patru zile de la primirea acestei sesizări.

Președintele Camerei Deputaților a mai spus că PDL a fost de acord cu termenul de 10 septembrie, inițial fiind propusă data de 7 septembrie, care ar fi fost la sfârșitul săptămânii, astfel încât s-a decis ziua de luni pentru convocarea Biroului Permanent.

După finalizarea raportului de către Comisia juridică, se va reuni comitetul liderilor, care va stabili data includerii acestuia pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților.

Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție a cerut Camerei Deputaților avizul pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru al Administrației Victor Paul Dobre care alături de secretarul de stat Ioan Căbulea au înaintat Curții Constituționale o adresă prin care precizau că MAI nu-și poate asuma numărul de alegători.