Dan Șova: Ponta va ordona 18 ore de muncă pe zi pentru reactualizarea listelor electorale

Publicat: 02 08. 2012, 20:36
Actualizat: 02 08. 2012, 22:04

Senatorul PSD Dan Șova a declarat, joi, că premierul Victor Ponta „va ordona” efectuarea a 18 ore de muncă pe zi pentru finalizarea reactualizării listelor electorale permanente până în data de 12 septembrie.

Întrebat dacă există riscul să nu fie actualizate listele electorale permanente, Șova a precizat: „Nu este deloc o misiune ușoară, dar, așa cum îl cunosc însă pe premierul Victor Ponta, va ordona 18 ore de muncă pe zi și probabil până în 12 septembrie vom avea o imagine foarte clară și foarte transparentă a acestor liste”.

Șova a mai spus că toate listele vor trebui modificate și puse în acord cu numărul real al populației.

Chestionat asupra posibilității ca primarii să refuze să prezinte listele electorale actualizate, întrucât nu vor mai primi fonduri, Șova a explicat că aceștia nu primesc fonduri de la centru în temeiul listelor electorale, ci în temeiul numărului populației.

„Se vor modifica, totul rebuie modificat. (…) Dacă vrei să primești mai mulți bani pe criteriul că ai mai mulți cetățeni, cum am spune noi – bugetul României deservea o țară mai mare decât România. Dar noi suntem o țară mai mică și atunci s-ar putea să descoperim că bugetul este mai bun decât este în momentul de față, dacă nu ne facem că avem trei milioane de oameni în plus”, a arătat Șova.