Daniel Constantin, ministrul Agriculturii în GUVERNUL PONTA II. Cât de dator îi este lui Dan Voiculescu

Redactor:
Diana Marcu
Daniel Constantin, ministrul Agriculturii în GUVERNUL PONTA II. Cât de dator îi este lui Dan Voiculescu
Cel mai tânăr director al unei agenții de plăți din România, cel mai tânăr președinte de partid și cel mai tânăr ministru al Agriculturii. Astfel se prezintă DANIEL CONSTANTIN, 34 de ani, actualul ministru al Agriculturii și totodată nominalizarea premierului pentru același portofoliu în guvernul Ponta II.

Daniel Constantin, șeful PC, va fi în continuare ministru al Agriculturii în Guvernul Ponta II. Cel mai tânăr director al unei agenții de plăți din România, cel mai tânăr președinte de partid și cel mai tânăr ministru al Agriculturii. Astfel se prezintă Daniel Constantin, 34 de ani, actualul ministru al Agriculturii și totodată nominalizarea premierului pentru același portofoliu în guvernul Ponta II.

Constantin a devenit vizibil în urmă cu doi ani ca șef al Conservatorilor, atunci când Dan Voiculescu s-a retras formal din linia întâi a partidului. Mai mult, acesta l-a și impus și susținut pe tânărul care avea să devină lider. S-a speculat că deciziile, mutările și negocierile politice ale PC i-ar aparține lui Voiculescu, Daniel Constantin fiind omul de paie, dar cu potențial având în vedere vârsta sa.

Speculație n-a fost însă datoria pe care actualul și probabil viitorul șef de la Agricultură o are față de Dan Voiculescu, trecută și în declarația de avere pe care liderul conservatorilor a completat-o în 21.05.2012.

Astfel, el a împrumutat de la Voiculescu 295.000 de euro, în două tranșe – în 2007, 100.000 de euro, iar un an mai târziu – 195.000 de euro. Tot în tranșe va plăti și banii, până în 2016, respectiv 2017.

„Alt tip de politician”

„Alt tip de politician, cu o carieră profesională în spate și cu bun simț”, așa cum singur se descrie pe blogul personal, Daniel Constantin este inginer de profesie.

Zootehnist, după diplomă, iar după CV deloc practician. Asta pentru că în 2003 este consilier la Cabinetul secretarului de stat pentru integrare europeană din cadrul Ministerului Agriculturii Pădurilor și Dezvoltării Rurale, și apoi coordonator al Corpului Consilierilor de Integrare Europeană din cadrul aceluaiși minister.

După 2006, an în care îl cunoaște pe Dan Voiculescu, Constantin trece în mediul privat, fiind angajat la firme de consultanță pentru atragerea fondurilor europene. În perioada 2007 – 2009, actualul șef de la Agricultură a lucrat ca evaluator independent la Banca Mondială în cadrul Proiectului Makis, iar între 2008 și 2009 a fost administrator al societății Roadvision și director general al Provom SR.

În 2010 devine șef al Conservatorilor, iar un an mai târziu devine copreședinte al Alianței de Centru Dreapta (ACD) dintre PC și PNL. Mai 2012 avea să-i aducă o nominalizare și ulterior portofoliul de șef la Agricultură, pentru ca șapte luni mai târziu să fie renominalizat pentru același post în guvernul Ponta II.

Căsătorit cu o colegă de liceu, Daniel Constantin are doi copii și un vis: ca, la un moment dat, să aibă propria-i fermă, „cu animale de companie și cai”, după cum scrie pe blogul personal. Până la fermă însă are o casă la Corbeanca, în Ilfov, construită în 2008, pe care o deține împreună cu soția lui, și un teren intravilan de 460 mp.

Anul trecut, Daniel Constantin a încasat 7.776 de lei, din contractual de muncă pe care îl deținea la Event Trade Consulting SRL, potrivit declarației de avere.

Inchide