De ce PMP nu a participat la conferința de presă comună a opoziției: Protestul de duminică a fost pentru revenirea în viața politică a indecisului Dacian Cioloș

Publicat: 11 12. 2017, 10:58
Actualizat: 25 03. 2019, 21:05

„Nu am participat la proteste în mod organizat pentru că acțiunea de protest a fost inițiată de cetățenii îngrijorați de inițiativele PSD, și nu de partide. Majoritatea membrilor PMP au fost în stradă, și nimeni nu a împiedicat sau descurajat vreun membru al partidului nostru sa nu iasă în stradă. Legat de acțiunea de ieri, pot spune doar atât: a fost o acțiune organziată pentru a-i face revenirea în viața politică a indecisului Dacian Cioloș, iar PMP nu a fost acolo pentru că nu a fost invitat. Scopul nu a fost să se dea un mesaj de unitate din partea partidelor de opoziție, ci de confiscare a protestelor de către anumite partide”, a scris Eugen Tomac pe Facebook.

Potrivit lui, PMP rămâne „pe aceleași baricade cu cei care luptă împotriva PSD și a apucăturilor sale ce țin de dorința de a subordona justiția”, chiar dacă în alte domenii are viziuni și abordări diferite față de celelalte partide din opoziție.

„Am făcut aceste clarificări pentru a limpezi anumite chestiuni ce țin de poziționarea noastră cu privire la acest subiect intens dezbătut. PMP este și va fi întotdeauna împotriva ciumei roșii”, a adăugat Tomac.

El a ținut să lămurească și „câteva adevăruri” despre Legile justiției.

„Am participat acum două luni, împreuna cu PNL și USR, la ședinta de constituire a Comisiei speciale privind legile justiției. Am fost, împreuna cu Robert Turcescu, la aceasta sedință convocată de PSD. Am cerut, alături de celelalte partide de opoziție, să nu se constituie o astfel de comisie pentru că obiectul acesteia ține de activitatea comisiilor permanente de specialitate din Camera Deputaților și Senat. Am fost singurul dintre cei prezenți care a avertizat că o asemenea decizie va înfuria cetățenii care vor veni și vor protesta în fața Parlamentului”, a precizat Eugen Tomac.

Președintele executiv al PMP a mai spus că, în calitate de partid parlamentar de opoziție, PMP a votat împotriva înființării acestei comisii.

„Am spus clar că numirea în funcție a lui Iordache compromite orice acțiune a acestei comisii. Am decis primii sa părăsim această comisie pentru legile speciale, iar colegul nostru, senatorul Dorin Bădulescu, a ieșit primul din sală și nu a mai participat la nicio sedință pentru că am luat hotărârea să nu ne atingem de legile justiției, așa cum cere o parte a societății. Nu am depus niciun amendament, spre deosebire de colegii din PNL și USR, care s-au asezat la masă cu Iordache și au depus zeci de amendamente”, a mai afirmat Tomac.