Dosarele penale în care ar fi vizat consilierul lui Carmen Dan, verificate de Parchetul General

Publicat: 14 01. 2018, 14:13
Actualizat: 26 03. 2019, 02:29

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ) efectuează cercetări privind ancheta în cele trei dosare penale în care Valentin Riciu, consilierul ministrului Carmen Dan, este vizat.

Surse judiciare au precizat pentru MEDIAFAX că unul dintre dosare vizează infracțiunea de înșelăciune și altul de ultraj, ambele instrumentate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3. Cel de-al treilea dosar este de abuz în serviciu, aflat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

Consilierul ministrului Afacerilor Interne și fost lucrător al Brigăzii Rutiere București, Valentin Riciu, a transmis sâmbătă, într-un raport înaintat conducerii MAI, că nu a fost și nu este cercetat în vreun dosar penal pentru înșelăciune.

„Referitor la afirmațiile calomnisoare apărute în spațiul public, raportez următoarele: Nu am fost șeful numitului Stan Eugen; Nu am fost și nu sunt cercetat în vreun dosar penal, pentru înșelăciune”, a scris Valentin Riciu, în raportul transmis conducerii Ministerului Afacerilor Interne.

De altfel, Valentin Riciu mai precizează, într-un punct de vedere transmis de către Direcția Informare și Relatii Publice din MAI, că în ultima săptămână au apărut în spațiul public mai multe afirmații false și
calomnioase împotriva sa, fie că era prieten cu Eugen Stan, fie că era șeful lui. Totodată, acesta a catalogat informațiile potrivit cărora ar fi vizat într-un dosar pentru înșelăciune drept „o nouă mizerie”.

„Am încercat să aflu care sunt probele în baza cărora se fac aceste acuzații. Nimic oficial, nicio probă, doar surse”, a conchis Riciu.

Valentin Riciu este consilier pe domeniul sindical al ministrului Afacerilor Interne. Într-o postare pe Facebook, acesta a susținut că poziția sa de fost lucrător al Brigăzii Rutiere a Capitalei nu i-a creat o relație de prietenie cu Eugen Stan, polițistul arestat pentru fapte de pedofilie. „Se știe că liderul sindical, într-o unitate de poliție are, firesc, numeroase discuții personale cu membrii sindicatului. Este evident că polițistul – pedofil nu avea probleme și conflicte de muncă, el avea, cu prioritate, alte probleme și nu avea de ce să solicite discuții sindicale iar relațiile colegiale cu interes sindical sunt evident calme, constructive; dar nu au de ce să devină prietenești. Astfel, în atmosfera acestor zile, „descoperirea” unei relații de prietenie tocmai cu polițistul – pedofil este ridicolă, sau, poate cu o precisă intenție”, a scris Riciu.