Dragnea îi răspunde lui Iohannis: Lazăr are sute de milioane salariu, deținuții politici rămân cu indemnizațiile

Publicat: 12 04. 2019, 19:27

„Au fost din partea PSD (la consultări – n.r.) doi foști deținuți politici, oameni torturați, oameni chinuiți în închisorile politice și dacă Lazăr are un salariu de sute de milioane de lei pe lună, atunci oamenii ăștia să rămână cu indemnizațiile pe care le au? Poate nu vom putea să le facem indemnizații cât salariul lui Lazăr, care a fost unealta poliției politice din România”, a declarat Liviu Dragnea pe scenă.

În ce privește revocarea lui Augustin Lazăr, Dragnea a spus: „Iohannis a zis că se mai gândește dacă îl revocă sau nu. Păi cum să nu se gândească? Unde e dosarul cu casele? Acolo e dosarul cu casele”.

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri că din delegația PSD au făcut parte doi foști deținuți politici cu care a discutat și a auzit două povești de viață cutremurătoare.

„Astăzi am continuat seria de consultări cu partidele politice. Au venit la consultări cei delegați de la PSD. Am avut o discuție pe justiție, mai exact pe modificările legilor justiției, despre abordarea generală. Cred că nu e o surprinză pentru nimeni că opiniile lor cu ale mele sunt destul de diferite pe aceste chestiuni. După părerea mea justiția a ajuns în acest punct din cauza PSD. PSD dă un asalt asupra justiției. PSD e vinovat că despre justiție se discută foarte mult în termeni de îngrijorare și preocupare. PSD e vinovat că România nu s-a dezvoltat mai mult, n us-a dezvoltat mai bine”, spunea Klaus Iohannis.

Președintele a anunțat că va avea loc referendumul pe justiție în data de 26 mai. Cât privește cei doi foști deținuți politici de la Aiud, unde actualul procuror general Augustin Lazăr a fost șef al Comisiei de Eliberări, președintele a acuzat PSD că încearcă să îi folosească.

„Din delegația pesedistă au făcut parte și două persoane, doi foști deținuți politic. I-am ascultat pe cei doi. Am auzit două povești de viață cutremurătoare. Pot să reinterez că torționarii comuniști trebui trași la răspundere și să suporte consecințele legii pentru faptele lor. Dar încercarea PSD de a se folosi de necazurile acestora pentru a legitima asaltul asupra justiției e o încercare de-a dreptul jalnică. Nu îmi imaginez că cineva care a fost nedreptățit în perioada comunistă, de care și-au bătut joc comuniștii, își dorește altceva decât o justiție dreaptă”, a spus președintele.

Partidul Social Democrat a trimis la consultările de la Palatul Cotroceni, pe Eugen Nicolicea, Marin Iancu și Ioan Muntean.

Foto: Mediafax Foto