Dragnea și Dăncilă, față în față cu Iohannis pentru prima oară după ce președintele a cerut demisia premierului. „Am înțeles că vor fi mulți oameni”

Publicat: 09 05. 2018, 14:40

„Palatul Cotroceni nu este proprietatea privată a cuiva și nici nu poate fi considerată așa. Este decizia noastră de a marca Ziua Europei, decizia noastră de a nu merge pe calea scandalului și vreau să fac o precizare: eu, PSD și Guvernul nu avem niciun război cu președintele Iohannis”, a spus Liviu Dragnea.

Întrebat luni cum crede că va fi întâlnirea dintre șeful statului și premierul Dăncilă, după ce Klaus Iohannis i-a cerut demisia premierului, Dragnea a spus că nu crede că președintele va avea timp premier.

„Am înțeles că vor fi mulți oameni. Nu cred că la o masă atât de mare de invitați și apropiați de președinte, nu cred că va avea timp doamna premier să se apropie de președinte”, a declarat, luni, liderul PSD.

Călin Popescu Tăriceanu nu va merge însă la Cotroceni. 

„Am luat decizia, ținând cont de atitudinea președintelui din ultima perioadă, de a nu participa la sărbătorirea Zilei Europei, pe 9 mai, adică nu voi da curs invitației de a merge la Cotroceni la această recepție, pentru că mie mi se pare că președintele, prin declarațiile pe care le-a făcut, a jignit grav primul ministru”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, în urmă cu câteva zile.

Pe 9 mai va avea loc la Palatul Cotroceni recepția de Ziua Europei, eveniment care se va desfășura în intervalul orar 14.00 – 17.00. Evenimentul ar urma să reunească o serie de ambasadori, membri ai Forului Diplomatic, miniștri și membri ai Guvernului.