După amânarea creșterilor promise, Dragnea a ajuns la o concluzie: „S-a încercat, coordonat, împiedicarea adoptării legii salarizării”

Publicat: 07 06. 2017, 11:30

„Dincolo de dezbaterile și criticile publice absolut necesare, ne-am confruntat cu mișcări, unele coordonate, care au încercat să împiedice adoptarea acestei legi. Mă bucur că am reușit să depășim aceste obstacole și la final Parlamentul să reușească să adopte o lege atât de importantă”, a spus Dragnea.

În acest context, Dragnea a menționat că elaborarea acestei legi nu a fost un lucru foarte simplu și a arătat că, din păcate, la un moment dat voința politică a Guvernului de a duce lucrurile până la capăt nu a fost suficient de puternică.

„Cred că efortul Parlamentului, al tuturor parlamentarilor, a contat cel mai mult și sunt convins că adoptarea acestei legi va spori prestigiul legislativ chiar dacă astăzi poate unii dintre noi nu ne dăm seama”, a mai spus Dragnea.

Liderul PSD a mai arătat că Legea salarizării unitare reprezintă un pas important către integrarea reală a României în UE și este o lege care va conduce la eficientizarea sistemului de salarizare în domeniul public și la creșterea netă a veniturilor românilor.

„Este un pas important către salariul mediu european și către integrarea în zona euro”, a susținut Dragnea, care a mai arătat că România nu poate fi o țară atractivă dacă nu plătește munca așa cum se cuvine.

„România avea una dintre cele mai mici anvelope salariale, fapt care creștea presiunea socială în mod firesc și care menținea economia la nivelul unei economii de consum. Legea salarizării unitare este o lege a demnității românilor care, la fel ca ceilalți cetățeni europeni, trebuie să fie plătiți echitabili pentru munca lor. Prin această lege, România tinde să iasă din zona economiilor atractive numai pentru că are forță de muncă ieftină și intră în zona economiilor atractive pentru forță de muncă bine calificată la nivel european”, a mai spus Dragnea.

Totodată, Dragnea a ținut să precizeze că Legea salarizării unitare face ordine într-un sistem în care a dominat haosul, bunul plac și discriminarea.

„Va fi o ordine bazată pe criterii obiective, cum ar fi valoarea socială a muncii. Decalajul dintre cele mai mari și cele mai mici salarii care au crescut deopotrivă sărăcia și nemunca pentru că au creat și fenomenul salariilor nedrepte mari a fost redus la o dimensiune rațională care măsoară importanța socială a muncii. În același timp, legea aduce o creștere substanțială a salariilor mici. Legea are câteva principii simple care vor fi aplicate de sus până jos. La muncă egală salarii egale, personalul de conducere are salarii mai mari decât cele deexecuție, cei cu studii superioare au salarii mai mari decât cei cu studii medii”, a mai spus Dragnea.