Expoziția de pictură „Lumini de flori”, semnată Loredana Popescu Tăriceanu, găzduită de ARCUB, între 22 septembrie și 16 octombrie 2022

Expoziția de pictură „Lumini de flori”, semnată Loredana Popescu Tăriceanu, găzduită de ARCUB, între 22 septembrie și 16 octombrie 2022
Loredana Popescu Tăriceanu
Publicat: 02/09/2022, 10:46
Actualizat: 02/09/2022, 10:54

În perioada 22 septembrie – 16 octombrie 2022, ARCUB găzduieşte expoziţia de pictură „Lumini de flori”, semnată Loredana Popescu Tăriceanu.

Cu un limbaj plastic elaborat, format la Liceul de Arte Plastice din Buzău, desăvârşit în cadrul Universităţii de Arte Bucureşti, secţia Design Vestimentar şi mai târziu, sub îndrumarea renumitului pictor, grafician şi monumentalist Viorel Grimalschi, de la care a deprins arta culorii, Loredana Popescu Tăriceanu îsi încredinţează stilul artistic, magiei acuarelei.

Debutul în lumea creaţiei vestimentare a însemnat şi primele recunoaşteri la Festivaluri renumite în ţară şi străinătate. A fost realizator de emisiuni şi reporter pe zona culturală al unui important post de televiziune. Dar cel mai bine îşi exprimă sufletul şi emoţiile în acuarelă.

Aşa s-a născut expoziţia „Lumini de flori”, prezentată anul acesta, în premieră, la Galeriile de artă „Ion Andreescu” din Buzău, oraşul natal al artistei.

Realizate în ultimii doi ani, cele peste 40 de lucrări din expoziţia Lumini de flori, găzduită de ARCUB, coagulează amintiri din copilăria artistei cu emoțiile femeii împlinite, atmosfera, lumina și nostalgia dealurilor Subcarpatice, transfigurate în frazele succinte ale pensulației veșnic grăbite, dar permanent acoperită de emoția revigorării relației cu o natură infinită.

Cu o forţă de simbol extrem de puternică, care nuanţează şi potenţează impactul vizual, florile artistei – irişii (mesagerul zeilor), macii (simbolul recunoştinţei), ciulinii (simbolul puterii şi al longevitaţii), lalelele (simbol al prieteniei şi încrederii) etc., vorbesc despre o poetică a formelor şi culorilor, în care omul este singurul capabil să redea forma plastică frumuseţilor pe care divinitatea le-a sădit în sufletul fiecăruia dintre noi! Marea de lumină, cu care artista este într-o relație creativă necontenită și percepția naturii, descrise în perspective profund coloristice, dovedesc crezul artistei, care caută întotdeauna lumina, atât lumină exterioară, cât mai ales lumină interioară.

Adevărate poeme cromatice, florile artistei Loredana Popescu Tăriceanu sunt o terapie sufletească, o declaraţie niciodată sfârşită, de dragoste pentru oameni şi artă, exprimate prin universul ei artistic de lumină, culoare și simbol.

Vernisajul expoziţiei Lumini de flori va avea loc joi, 22 septembrie 2022, ora 19:00

Vernisajul expoziţiei Lumini de flori va avea loc joi, 22 septembrie 2022, ora 19:00 şi va fi întregit de un recital susţinut de unul dintre cei mai apreciaţi instrumentiști români de talie mondială, saxofonistul Flavius Teodosiu “TheSaxMan”, artist român cu o carte de vizită impresionantă.

De 40 de ani, oameni din lumea întreagă au fost cuceriţi de sunetul saxofonului și personalitatea sa deosebită. Are în palmares turnee cu muzicieni celebri, printre care Jennifer Rush, Gloria Gaynor, Chris de Burgh, Michael Bolton, Joe Cocker, Johnny Logan, iar prezenţa în 1992, la Show-ul TV “RTL SATURDAY Night” i-a schimbat complet viitorul.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 22 septembrie – 16 octombrie 2022, marţi – duminică, între orele 12:00 – 20:00, la ARCUB, sălile Gabroveni şi Lipscani.

Parteneri media: Cotidianul, Radio Guerrilla, Mediafax, Gândul.

Curator: Adina Renţea

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Ungaria a luat fața României. Ungurii ne-au umilit din nou
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului