Foștii PDL-iști nu pun înlocuitor pentru Blaga. Alina Gorghiu va conduce singură PNL

Publicat: 02 10. 2016, 12:42

Vasile Blaga a declarat sâmbătă că, după o dezbatere serioasă, foștii democrat-liberali au decis să renunțe la copreședinția partidului și PNL să aibă un singur președinte în persoana Alinei Gorghiu, decizia fiind luată cu un vot împotrivă și o abținere.

„După o dezbatere serioasă, cu un singur vot împotrivă și o abținere am hotărât să renunțăm la copreședinția partidului pentru că suntem de fapt un singur partid și PNL să aibă un singur președinte în persoana Alinei Gorghiu”, a declarat Vasile Blaga, la finalul celor două reuniuni ale democrat-liberalilor și liberalilor.

De asemenea, el a confirmat și faptul că aripa PDL l-a împuternicit pe Daniel Buda să semneze listele cu candidați pentru alegerile din decembrie.

„Sunt convins că am ales soluția cea mai bună, (..) că este calea cea mai corectă”, a mai spus Vasile Blaga, precizând că va sprijini în continuare PNL și pe Alina Gorghiu.

La rândul ei, Gorghiu a spus că decizia colegilor este o dovadă de „maturitate” și că nu are o misiune ușoară.

Falcă, sef de campanie

Prim-vicepreședintele Gheorghe Falcă va coordona campania PNL la nivel național în locul lui Vasile Blaga, la propunerea președintelui Alina Gorghiu. Decizia a fost luată prin consens, nefiind nevoie de un vot, în condițiile în care propunerea a venit chiar din partea liderului liberal Alina Gorghiu.

La ora 18.00, a început ședința Biroului Politic Național al PNL, pentru a discuta propunerea făcută de aripa PDL. Mai mulți liberali din fostul PNL au susținut că cea mai bună soluție ar fi un președinte unic care ar da și semnalul că fuziunea dintre cele două formațiuni a fost finalizată.