Gabriela Firea: I-am prins cu falsul! Consecinţele le vor suporta toţi românii

Gabriela Firea: I-am prins cu falsul! Consecinţele le vor suporta toţi românii
Publicat: 03/03/2021, 16:40

Senatorul Gabriela Firea susține e că și-a dat seama că bugetul de stat din 2021 este construit pe un fundament falsificat. Firea spune că salariul mediu estimat este greşit, ceea ce le permite guvernanţilor să scadă mai multe ajutoare şi venituri ale românilor.

Gabriela Firea anunţă că a descoperit diferenţe de calcul între site-ul ANAF şi proiectul de buget.

I-am prins cu falsul! Au jonglat cifrele din buget, ca să iasă cum vor ei, dar consecinţele le vor suporta toţi românii. Dovada: întregul buget este construit pe un fundament falsificat, şi anume valoarea salariului mediu estimat din 2021, care a fost pusă din pix! Potrivit site-ului ANAF, câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea BASS a fost în 2020 de 5429 de lei. În proiectul de buget al lui Cîţu, acelaşi indicator este trecut pentru 2020 la suma de 5.150 de lei. De ce 5150 lei şi nu 5429 lei?! Simplu, ca să poată minţi premierul Cîţu că salariul mediu va CREŞTE la 5380 lei în 2021! De fapt, scade”, a scris, pe Facebook, Gabriela Firea.

Senatorul PSD mai susţine că greşeala este intenţionată deoarece, în funcţie de salariul mediu, se fac numeroase calcule economice.

„De ce trebuia scăzut salariul mediu!? Simplu, fiindcă sunt şi alţi indicatori legaţi de valoarea sa! Printre aceştia, ajutorul de deces! Aşadar, Cîţu a scăzut până şi ajutorul de deces în 2021! Mai mult decât atât, Guvernul nu măreşte punctul de pensie, aşa cum este el prevăzut de lege, astfel încât să ajungă la 1.775, apoi 1.875 de lei”, a precizat Gabriela Firea.

Senatorul a mai calculat şi cât reprezintă pensiile din PIB-ul României. Firea a tras concluzia că statul consumă doar 7,83% din PIB, în vreme ce media europeană este de 13% din PIB.

G. Firea: „A fost respins amendamentul privind alocarea a 100 de milioane de euro pentru modernizarea CET-urilor”

Gabriela Firea afirmă că parlamentarii PNL, USR-Plus și UDMR au votat împotriva unui amendament la buget propus de PSD, privind alocarea a 100 de milioane de euro pentru modernizarea CET-urilor din Capitală!

„În frunte cu Ludovic Orban, care conduce discreționar, abuziv, cu politică pumnului în gură ședința în care se votează Bugetul, parlamentarii PNL, USR-Plus, UDMR au votat acum ÎMPOTRIVA bucureștenilor!