Gabriela Firea îl ironizează pe Nicușor Dan după „gafa” cu biletul unic: „Să-i spună cineva primarului dreptei unite că există deja bilet unic în București, de vreo 3 ani”

Gabriela Firea îl ironizează pe Nicușor Dan după „gafa” cu biletul unic: „Să-i spună cineva primarului dreptei unite că există deja bilet unic în București, de vreo 3 ani”
Publicat: 31/10/2020, 22:05
Actualizat: 31/10/2020, 22:06

Gabriela Firea îl ironizează pe succesorul său la Primăria Capitalei, după ce Nicușor Dan a spus că în curând va exista un bilet unic pentru mijloacele de transport public de suprafaţă din Capitală, aflate în subordinea Primăriei Generale şi pentru Metrou, aflat în subordinea Ministerului Transporturilor. Biletul unic există din 2017 și poate fi achiziționat de la orice ghișeu STB sau Metrorex, iar gafa noului primar general nu a trecut neobservată.

„Să-i spună cineva primarului dreptei unite că există DEJA bilet unic în Bucuresti, de vreo 3 ani, cu ajutorul căruia se poate circula și cu metroul, și cu autobuzul etc. A zis azi că el “va implementa biletul unic imediat”, a scris Firea pe Facebook.

Nicușor Dan: Vom avea în curând un bilet unic, pentru că e logic ca lucrul ăsta să se întâmple

Replica Gabrielei Firea vine după ce primarul general Nicușor Dan a afirmat sâmbătă după amiaza, la Digi24, că bucureștenii vor avea în curând un bilet unic STB- Metrorex.

„O să avem curând un bilet unic, pentru că e logic ca lucrul ăsta să se întâmple (…) Avem mijloace electronice de acces şi în transportul de suprafaţă, şi în metrou, deci avem o măsurătoare exactă a câţi oameni au intrat cu respectiva cartelă fie în autobuz, fie în metrou şi trebuie să existe doar un mecanism corect de decontare între aceste două entităţi”, a spus Nicuşor Dan într-o emisiune la Digi24.

 

Bucureştenii pot cumpăra din 2017 trei tipuri de cartele unice de la orice ghişeu STB

Bucureştenii pot cumpăra din 2017 trei tipuri de cartele unice de la orice ghişeu STB sau Metrorex. Vorbim despre un bilet unic, valabil 60 de minute, care costă 5 lei, abonament de o zi care costă 17 de lei şi abonament cu 10 călătorii de câte 60 de minute fiecare călătorie care ajunge la preţul de 34 de lei.

„Biletul unic STB-Metrorex reprezintă o facilitate pentru cei care utilizează mai mult cele două tipuri de transport, cel subteran şi cel de suprafaţă.

Acest tip de card este avantajos pentru efectuarea de călătorii multiple cu autobuzele, troleibuzele și tramvaiele STB, precum și cu metroul, într-un interval de validare de 60 de minute. Practic, ultima validare se poate efectua cu un minut înainte de expirarea perioadei de o oră și permite călătoria până la capătul liniei STB pe care a fost înregistrată ultima validare sau până la ieșirea din reţeaua Metrorex.

Totodată, biletul unic tip abonament este ideal pentru gestionarea eficientă a timpului şi a călătoriilor efectuate pe parcursul unei zile. Biletul unic STB-Metrorex poate fi achiziţionat de la unităţile de vânzare STB, automatele de vânzare şi de la casieriile Metrorex”, se arată pe siteul STB. 

Noul primar general ia în calcul și creșterea prețului biletelor pentru transportul în comun

Nicușo Dan a afirmat, sâmbătă după-amiaza, că va analiza dacă e oportun să crească prețul biletului și că, în acest moment, subvenţia reprezintă aproximativ 80% din costul transportului în comun. Printre prioritățile mandatului său, Nicușor Dan a menționat și metroul de suprafață.

„În acest moment, Bucureştiul plăteşte o subvenţie consistentă către transportul public de suprafaţă, plăteşte o subvenţie consistentă către sistemul de încălzire (…), nu-şi permite să mai plătească o subvenţie pentru metrou, acesta este motivul pentru care nu-mi doresc în acest moment ca metroul să vină la Primăria Capitalei”, a afirmat primarul general al Capitalei.

Întrebat dacă intenţionează să crească preţul biletului pentru transportul public în Bucureşti, el a menţionat că va realiza o analiză şi că acest domeniu are alte probleme principale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului