Iohannis i-a cerut lui Dăncilă să nu o propună pe Rovana Plumb comisar european pentru că ar putea fi respinsă. Premierul l-a ignorat

Publicat: 28 08. 2019, 19:25

Șeful statului a precizat că este îngrijorat că cele două propuneri ar putea fi respinse în Parlamentul European.

Întrebat dacă a vorbit cu Viorica Dăncilă despre propunerile de comisari europeni, președintele Klaus Iohannis a răspuns că a fost anunțat de premier despre cele două propuneri din partea PSD, iar acesta și-a arătat îngrijorarea cu privire la șansele acestor propuneri de a trece în Parlamentul European.

Șeful statului a mai spus că premierul l-a sunat să-l anunțe de trimiterea propunerilor către Comisia Euroepeană, în ciuda discuției pe care au avut-o în prealabil.

Iohannis a afirmat că este îngrijorat de posibilitatea ca cele două propuneri să fie respinse de Paralmentul European, iar România să piardă portofolii importante de comisari, în timp ce caută propuneri noi.

Dan Nica și Rovana Plumb sunt propunerile Guvernului PSD pentru funcția de comisar european. Rovana Plumb și Dan Nica au fost aleși europarlamentari pe listele PSD. Ei fac parte din formațiunea politică europeană a Socialiștilor și Democraților, a doua ca reprezentare în Parlamentul European.