Italia blochează reforma UE privind migrația. Ylva Johansson: Suntem foarte aproape de a găsi decizia finală în câteva zile

Italia blochează reforma UE privind migrația. Ylva Johansson: Suntem foarte aproape de a găsi decizia finală în câteva zile
Sursa Foto: Twitter/@visegrad24
Publicat: 29/09/2023, 10:41
Actualizat: 29/09/2023, 10:54

Politicienii din Viena continuă să dezbată politica migrației. Nehammer își propune să facă Austria mai puțin atractivă pentru migranți, în condițiile în care Italia a blocat reforma UE privind migrația. Anterior, Germania a oprit procesul din cauza preocupărilor legate de drepturile omului.

La nivelul liderilor din Uniunea Europeană, politica de migrație și azil este un subiect tot mai dezbătut în ultima perioadă, atât în Italia, care se confruntă cu un aflux major de migranți pe insula Lamepedusa, dar și în ceea ce privește preocupările Austriei pe această temă, având în vedere că așa își motivează veto-ul pe Schengen, mai marii de la Viena.

În timpul unei întâlniri a miniștrilor de interne ai UE la Roma, într-o mișcare de ultim moment, Italia a suspendat o decizie cu privire la așa-numitul regulament privind criza, reducând speranțele de a ajunge la un acord privind migrația până la sfârșitul zilei, titrează Politico.

Cu toate acestea, șefa UE pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a garantat că ambasadorii UE vor semna acordul în zilele următoare. „Suntem foarte aproape de a găsi decizia finală în câteva zile”, a declarat Johansson într-o conferință de presă la Bruxelles după întâlnirea alături de ministrul spaniol de interne Fernando Grande-Marlaska Gómez.

Ministrul de interne din Spania, care deține în prezent președinția rotativă a Consiliului UE, a spus că „punctele de detalii pot fi reglate cu finețe”, adăugând că „speră să finalizeze abordarea generală în zilele următoare”.

„Italia nu a spus nu… doar a cerut timp”, a declarat ministrul italian de externe Antonio Tajani, vorbind la o conferință de presă la Berlin, alături de omologul său german Annalena Baerbock. Tajani a adăugat că este nevoie de mai mult timp „pentru a examina conținutul acestei propuneri din punct de vedere juridic”, citează Politico.

Migrația, o temă cheie în UE

Migrația este o temă socio-politică importantă la Viena, după ce un raport oficial arată că arată că în 2022 au fost arestaţi în Austria cu 61% mai mulţi traficanţi de persoane decât în 2021, iar centrele de primire din Austria sunt pline. Asta în condițiile în care Germnaia a instituit controale la granița cu țara vecină, dar și la granița cu Polonia și Cehia. (detalii AICI)

UE încearcă să reformeze politica de azil de aproape 10 ani, odată cu izbucnirea crizei în Europa, cel mai marcant moment fiind în aprilie 2015, când cel puțin 5 vapoare având la bord circa două mii de imigranți s-au scufundat în Marea Mediterană, incident care s-a soldat cu peste 1.200 de victime.

Miniștrii UE se confruntă cu presiuni din ce în ce mai mari pentru a aproba un acord pe fondul creșterii numărului de migranți care ajung în Italia și înaintea alegerilor europene de anul viitor. Săptămâna trecută, Parlamentul European a blocat discuțiile pe marginea unor dosare-cheie ale pactului UE privind migrația, inclusiv regulamentul privind criza, în încercarea de a obliga țările membre să îl aprobe cât mai curând posibil.

CITIȚI ȘI:

VIDEO EXCLUSIV | Începe bătălia între Dreapta și Stânga pentru Palatul Cotroceni. PSD ar susține o personalitate din afara partidului

Marcel Ciolacu merge să discute cu minerii din Hunedoara. PLANUL guvernului pentru a rezolva problema salariilor

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Cea mai tunată de la mare! A defilat de 1 Mai cu talia de viespe...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Renault lansează SUV-ul care va pune probleme DACIEI DUSTER - VIDEO
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
S-a interzis în toată România. Șoferii trebuie să aibă acest document la ei
Doliu la Hollywood. Vedeta din „Line of Duty” a murit neașteptat, la 59 de ani
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
FOTO. Unde se ascundea traficantul de migranţi care a atacat cu cuţitul doi poliţişti de...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum pot duce sărbătorile la conflicte în familie? Sfaturile unui psiholog