Klaus Iohannis, despre cei care spun că el l-a propus premier pe Ciucă: „Nenumărați își exprimă opiniile și este drăguț. A fost propunerea PNL” | VIDEO

Publicat: 22/10/2021, 14:11

Președintele Klaus Iohannis a vorbit vineri, în marja reuniunii Consiliului European de la Bruxelles, despre criza politică din România.

El a spus că această criză nu este una care să aibă legătură cu problemele românilor și trebuie să se încheie.

Iohannis a lansat un atac voalat la adresa USR, fără a numi formațiunea. Totodată, președintele a adăugat că este nevoie în acest moment de un Guvern care să rezolve problemele urgente cu care se confruntă România.

„Trebuie să vedem lucrurile așa cum le văd și românii. Trebuie să se termine criza politică. Această criză nu este despre România, nu este despre problemele românilor, este o criză creată de unii care au vrut să arate cât de importanți sunt și nu au reușit să arate decât ce neimportanți sunt, ca s-o spun foarte franc. Pe de altă parte, acum l-am desemnat pe domnul Ciucă pentru a forma un Guvern care să se apuce să rezolve problemele românilor: pandemia, criza energetică, venirea iernii și reformele.

Eu mi-am asumat aceste reforme din 2014 și sunt în continuare hotărât să mă implic total ca să avem o reformă finalizată cu bine în justiție. Avem absolută nevoie de o justiție independentă, corectă, dreaptă. Avem nevoie de schimbări. Legile justiției sunt încă așa cum au rezultat ele pe vremea PSD-ului lui Dragnea. Nu putem rămâne așa. Avem nevoie de reformă în administrație. Avem nevoie de reformă în domeniul pensiilor, în domeniul salarizării publice. Toate acestea au rămas nelucrate. Coaliția care a guvernat până acum nu a reușit să rezolve aceste probleme”, a spus Klaus Iohannis.

Iohannis: Nicolae Ciucă a fost propunerea PNL

Președintele a fost întrebat de către jurnaliști despre părerea sa referitoare la acele voci care spun că numirea lui Nicolae Ciucă pentru funcția de premier i-ar aparține lui și nu PNL.

„Asta cu vehiculatul este cam așa: am luat o decizie, se formează un Guvern și nenumărați își exprimă opiniile. Este drăguț. Dar problema practică este de formare a Guvernului. Iar domnul Ciucă a fost propus de PNL, cum știm cu toții”, a răspuns președintele.

Ce spun politicienii despre propunerea lui Iohannis

Mai mulți politicieni au făcut referire la numirea lui Ciucă în funcția de premier.

Spre exemplu, fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu susţine că desemnarea lui Nicolae Ciucă drept candidat la funcţia de prim-ministru nu reprezintă o soluţie pentru România sau pentru români, ci „cel mult” una pentru un preşedinte „care nu suportă să fie contrazis”.

Domnul preşedinte tocmai l-a desemnat pe domnul Ciucă premier. Aş fi vrut să pot fi mai optimist în condiţiile nenorocirilor produse de acest virus şi tensiunii pe care o simţim cu toţii în aer. Cine îşi imaginează însă că o conducere militară (sau a unui militar) înseamnă claritate, ordine, disciplină, eficienţă… nu a fost atent nici la campania de vaccinare, nici la Institutul Cantacuzino, nici la felul în care au servit cetăţenii acestei ţări până acum instituţiile cu ‘să trăiţi’. Soluţia ‘militară’ nu este o soluţie pentru România sau pentru români. Este cel mult o soluţie pentru un preşedinte care nu suportă să fie contrazis şi care îşi închipuie că poate fi primarul României şi pentru un mic grup de indivizi care vor să controleze resursele fără să îi mai doară capul”, a scris Voiculescu, joi, pe pagina sa de Facebook.

Președintele USR, Dacian Cioloș, a declarat, la finalul ședinței de Birou Național – organizată după consultările cu președintele Klaus Iohannis și după ce senatorul PNL Nicolae Ciucă a fost desemnat de șeful statului drept candidat pentru funcția de premier – că formațiunea pe care o conduce nu va susține un Guvern minoritar, susținut de social-democrați.

George Simion, co-președinte AUR, a declarat joi, în urma consultărilor de la Palatul Cotroceni, că formațiunea sa nu îl va susține pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Traian Băsescu tună și fulgeră. Cine i-a umilit finul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”