Klaus Iohannis, despre ”România Educată”: ”Se naște greu”. Când crede că vom avea o nouă lege a educației

Klaus Iohannis, despre ”România Educată”: ”Se naște greu”. Când crede că vom avea o nouă lege a educației
Președintele Klaus Iohannis / Sursa: Captură Youtube, Administrația prezidențială
Publicat: 05/07/2022, 22:00
Actualizat: 05/07/2022, 22:11

Klaus Iohannis a vorbit și despre proiectul său de suflet ”România Educată”. El a spus că, într-adevăr, ”se naște greu”, dar este convins că vom avea o nouă legislație în acest an.

Întrebat dacă acum, cu doi ani înainte de finalul celui de-al doilea mandat, este mulțumit de felul în care arată „România Educată”, în condițiile în care 42 de licee din țară nu au niciun elev care să fi promovat Bacalaureatul și 40.000 de elevi mai puțini au fost înscriși la BAC anul acesta, față de anul trecut, Iohannis a spus:

”România Educată este un proiect în pregătire. Datele pe care le-ați citat arată încă o dată de ce este nevoie de o reformă în sistemul educațional românesc. La această reformă se lucrează. Eu mi-aș fi dorit să ajungem mai repede în faza în care să implementăm ceea ce am numit „România Educată”, dar aceste rezultate nu sunt rezultatele programului „România Educată”, fiindcă el abia acum este în faza în care se lucrează pe pachetul de legi. Iar rezultatele acestui proiect se vor putea vedea după ce trece un ciclu cu legile noi.”

”Se naște greu, așa este. Dar eu sunt destul de convins că vom avea noua legislație în acest an. Ea va putea fi implementată cel mai devreme începând cu următorul an școlar, iar un ciclu de școlarizare știm cu toții cât durează și, după atât timp, vom putea să ne dăm seama dacă a fost bine sau mai necesită echilibrări”, a mai declarat Iohannis.