La o lună de la vizita lui Macron, Dragnea are încă „o nelămurire”. Ce n-a înțeles șeful PSD din discursul președintelui Franței

Publicat: 13 09. 2017, 09:45

„Eu cred că toți știu ce se întâmplă aici (…) și mai cred că le convine situația asta, ca orice putere politică, orice guvern și orice instituție din România să fie timorată de acest sistem pentru ca spațiul de dezvoltare uriaș pe care îl are România să nu fie acoperit de România și să putem, ca ambasadori – eu nu-i condamn – să meargă la ministere și să promoveze interesele statului din care provin. Că, printre altele, un ambasador trebuie să aibă și această atribuție”, a declarat Liviu Dragnea.

Președintele PSD și-a exprimat nedumerirea față de poziția exprimată de președintele francez, Emmanuel Macron, în ziua vizitei în România, în ceea ce privește propunerile de modificare a legilor justiției, Dragnea exemplificând cu cea referitoare la trecerea Inspecției Judiciare la Ministerul Justiției. „Greu de înțeles (…) Adică ești îngrijorat de o prevedere legală pe care o ai la tine în țară”, a comentat Dragnea.

El a susținut că o serie de abuzuri ce ar fi fost comise în sistemul judiciar afectează oamenii de afaceri români și perspectivele de dezvoltare ale țării.

„Au depășit o linie roșie, e simplu. În sensul că, după linia asta roșie, lovești la temelia statului și calci pe prea multe cadavre. Țara asta are un potențial de dezvoltare uriaș, nu putem să mai stăm indiferenți când țara este sugrumată pentru că trebuie să fie arestați oamenii de afaceri români care deranjează, trebuie să fie scoși în piața publică politicieni care au românism în ei și care vor să schimbe lucrurile în bine… Nu mai merge. Știți cum e cu mămăliga românească… Odată bubuie!”, a mai spus Liviu Dragnea.

Emmanuel Macron, a afirmat, într-un discurs susținut, pe 24 august, la ambasada Franței la București, că proiectul de reformă a sistemului judiciar din România „nu este corent cu voința de a lupta împotriva corupției”, precizând însă că a primit asigurări de la președinte și premier de voința lor de a reduce corupția.

„Relațiile bilaterale, dincolo de subiectele economice, culturale, lingvistice, se pot înscrie în chestiuni actuale care pot părea sensibile. Am vorbit cu președintele Republicii și cu primul-ministru despre proiectul de reformă a Justiției care nu este coerent cu voința de a lupta împotriva corupției. Și unul, și celălalt mi-au garantat voința lor de a continua ce a fost început, de a reduce corupția”, a declarat Macron.