Marcel Ciolacu: Așa-zișii patroni, care fac zeci de milioane de euro provocând tragedii, nu au ce căuta în mediul de afaceri

Publicat: 31/08/2023, 12:31
Actualizat: 31/08/2023, 13:31

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, la începutul ședinței de guvern, de joi, că va acorda ajutoare financiare pentru familiile victimelor din explozia de la Credevia. 

Astfel, Guvernul va aloca 2.000 euro pe lună câte unui însoțitor al răniților tratați în străinătate și 2.000 lei pe lună pentru însoțitor al victimelor internate în țară. Se alocă fonduri cuprinse între 2.500 și 10.000 lei pentru familiile ale căror case au fost afectate de incendiu. Suma necesară pentru plata ajutoarelor de urgență, estimată în acest moment la 1,5 milioane lei, se suportă din bugetul alocat Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

Ciolacu a anunțat că este în contact permanent cu spitalele din Europa unde sunt tratate victimele.

Suntem permanent în legătură cu toate spitalele din Europa unde au fost transferați cei cu arsuri mari și ne bucurăm la fiecare veste bună pe care o primim și de asemeni o și transmitem familiilor. Cel mai important este acum ca toți ceilalți pacienți aflați în stare gravă să fie salvați, iar restul răniților să se întoarcă la familiile lor.

Ministrul Munci, Simona Bucura Oprescu a anunțat că se va o sumă forfetară de 1.500 lei pentru persoanele rănite care au fost tratate în spital și externate
Pentru gospodăriile afectate de explozie se acordă următoarele ajutoare de urgență:
– câte 10.000 lei pentru persoanele singure și familiile ale căror locuinţe/gospodării au fost afectate în proporție de peste 75%, inclusiv;
– câte 7.000 lei pentru persoanele singure și familiile ale căror locuinţe/gospodării au fost afectate în proporție cuprinsă între 50%, inclusiv și 75%;
– câte 4.500 lei pentru persoanele singure și familiile ale căror locuinţe/gospodării au fost afectate în proporție cuprinsă între 25%, inclusiv și 50%;
– câte 2.500 lei pentru persoanele singure și familiile ale căror locuinţe/gospodării au fost afectate în proporție de până la 25%;
– câte 1.500 lei pentru persoanele singure și familiile ale căror bunuri din gospodărie/locuință au fost deteriorate, indiferent de numărul sau tipul bunurilor.
În situațiile în care s-au înregistrat decese, familia persoanei decedate beneficiază suplimentar de 7.500 lei, pentru fiecare dintre membrii decedați, de aceeași sumă urmând a beneficia și familiile răniților care decedează ulterior, din cauza gravității arsurilor și afecțiunilor asociate.

Ciolacu: Văd că MAI a pornit în forță controale

Marcel Ciolacu face un apel la toate instituțiile abilitate să aplice legea și să ia măsuri ferme, în urma controalelor pe care le fac.

M-am coordonat cu dl. vicepremier și ministrul de interne. Văd că a pornit în forță și controlul național la benzinării, depozite, cisterne de carburant, cu accent special pe cele 1300 de puncte de alimentare cu GPL. Fac un apel și cer tuturor instituțiilor implicate să aplice legea cu strictețe și oriunde găsesc nereguli să ia măsuri ferme.

Premierul se uită și spre legislația din România și transmite că cei care întreprind activități cu risc major, fără aviz de funcționare, să răspundă și penal.

Toți acești așa-ziși patroni, care fac zeci și sute de milioane de euro provocând tragedii de proporții, nu au ce căuta în mediul de afaceri din România.

 

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii