Marcel Ciolacu: Este insuficient să scădem TVA la alimentele de bază | VIDEO

Publicat: 17/03/2023, 21:34

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri că, din punctul său de vedere, măsura reducerii TVA la alimentele de bază nu este suficientă.

Aceasta pentru că, spune acesta, scăderile de prețuri ar urma să fie resimțite o lună, iar apoi acestea ar urca iar.

Totodată, Ciolacu a adăugat că ar fi nevoie în acest sens de o schemă care să acopere întreg lanțul, de la producător la consumatorul final.

„Este insuficient. Prioritatea unu este să îndeplinim jaloanele pentru cererile de plată din PNRR. La cererea de plată 2 s-a rezolvat, mai avem cererea de plată numărul 3 să o securizăm. Sper ca în viitorul Guvern să fie o abordare mai mult în Parlamentul României şi nu în Guvern, prin ordonanţe de urgenţă. Asta e ceea ce îmi doresc eu, mai ales în zona de reforme, fiindcă în Parlament este mult mai transparent. Nu cred că în acest moment sunt alte probleme în societate mai mari decât preţul la alimente. Am văzut că şi BNR a rămas un pic surprinsă de nivelul de inflaţie. Aşteptăm de la INS să vedem defalcat din ce e constituită această inflaţie. Am o promisiune publică deja făcută – sfârşitul anului trebuie să ne prindă cu o inflaţie de o cifră. Şi de obicei iau în serios ceea ce promit”, a spus Ciolacu.

Ciolacu: PSD vine cu patriotism economic

El a mai spus că partidul vine, odată cu rotația guvernamentală, cu programe bazate pe „patriotismul economic”.

Potrivit acestuia, PSD își propune să apere economia românească prin programe guvernamentale.

Mai mult, el spune că deja au fost identificate domeniile în care este nevoie de programe de susținere.

„Se tot discută cu ce programe vine PSD când se va face rotaţia guvernamentală. Doamnelor şi domnilor, venim cu patriotismul economic. Avem obligaţia ca în această perioadă nu foarte uşoară să apărăm populaţia şi companiile româneşti prin programe. Am identificat deja două domenii – industria alimentară şi industria materialelor de construcţii – două domenii deficitare ale României. Trebuie să venim cu programe de susţinere, acceptate categoric şi de către Comisia Europeană, de dezvoltare a domeniilor esenţiale ale României.

Marcel Ciolacu a fost prezent vineri la Pitești, la o reuniune a PSD Argeș.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase