Marcel Ciolacu îi atrage atenția lui Vasile Dîncu: „A greșit, categoric! Când ești ministru al Apărării, nu ai păreri și crezuri”

Publicat: 12 10. 2022, 18:34
Marcel Ciolacu îi atrage atenția lui Vasile Dîncu: „A greșit, categoric! Când ești ministru al Apărării, nu ai păreri și crezuri” / Sursa FOTO: psd.ro

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, îi atrage atenția lui Vasile Dîncu, ministrul Apărării, că un înalt oficial al Guvernului României nu poate emite păreri personale „și crezuri” în spațiul public. În urmă cu câteva zile, ministrul Apărării a afirmat că trebuie demarate negocieri cu Federația Rusă pentru încheierea păcii pe frontul din Ucraina.

În opinia liderului Partidului Social Democrat, ministrul Vasile Dîncu a greșit, „în mod categoric”.

Marcel Ciolacu: „Trebuie să avem o discuție în coaliție”

„Când ești ministru al Apărării, nu mai ai crezuri, ai o politică a statului român. Repet, președintele având atribuții. Trebuie să avem o discuție în coaliție. Nu e cazul să avem păreri personale și crezuri într-o perioadă de conflict”, a spus Ciolacu într-un interviu pentru Evenimentul Zilei. Întrebat dacă Vasile Dîncu a greșit, liderul social-democraților a răspuns: „Categoric, da”.

Și șeful statului, preşedintele Klaus Iohannis, i-a transmis ministrului Apărării să citească mai frecvent revista presei înainte de a emite păreri despre soarta conflictului ruso-ucrainean. Iohannis a fost deranjat de remarca lui Dîncu „singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia”.

„Ucrainenii plătesc preţul de sânge în acest război şi trebuie să acceptăm ideea cu toţii că doar Ucraina va decide când, cum şi ce negociază. Această poziţie este poziţia noastră oficială, este poziţia oficială a UE şi probabil unii demnitari de la noi trebuie să citească mai frecvent revista presei ca să afle aceste poziţii” – Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, într-o declaraţie făcută cu ocazia vizitei omologului georgian, Salome Zourabichvili

În data de 8 octombrie, Vasile Dîncu afirmase că războiul va mai continua. Singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia. Sigur, e vorba de o negociere complexă. Ţările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia. Singură, Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia, deoarece clasa politică din Ucraina în momentul acesta nu poate să îşi permită să-şi asume pierderea de teritorii, o pierdere injustă, până la urmă, de teritorii. Ar fi o înfrângere prea mare pentru politică”.