Michelle Obama, în cursa pentru Casa Albă? / H.D. HARTMANN: Este o mișcare de blocare. În fața ei, Trump nu câștigă

Publicat: 03/03/2024, 12:00

Analistul și profilerul H.D. Hartmann comentează, la Gândul Exclusiv, introducerea fostei Prime Doamne a SUA Michelle Obama în retorica electorală de peste ocean. În februarie, numele său a apărut și într-un sondaj. 

O cercetare a Rasmussen Reports arată că 47% dintre alegătorii din SUA cred că este probabil ca democrații să-l înlocuiască pe Biden cu o altă persoană pentru candidatura la președinție.

Dintre posibilii înlocuitori, Michelle Obama este favorită, conform aceluiași sondaj. A strâns 15% din voturi de la toți alegătorii probabili și a obținut 20% din voturile democraților.

Alți concurenți, printre care vicepreședintele Kamala Harris, fostul secretar de stat Hillary Clinton, guvernatorul Californiei Gavin Newsom și guvernatorul Michigan Gretchen Whitmer, au primit 10%, 9%, 8% și, respectiv, 7% din voturi de la toți alegătorii probabili.

Despre „aruncarea pe piață” a numelui Michelle Obama în cursa pentru Casa Albă, H.D. Hartmann afirmă că este o mișcare de blocare, din partea republicanilor.

Aceasta este o mișcare de blocare. Ei trebuie să o blocheze pe Michelle Obama. În fața ei, Trump nu câștigă.

Ei (n.r. republicanii) o bagă în discuție pe Michelle Obama, tocmai pentru a scoate din discuție, pentru că nici democrații nu sunt chiar duși cu capul. Sunt mulți de tip Barna și de tip Drulă. Sunt mulți așa în Washington, nu sunt nici ei toți duși cu capul. Michelle Obama nu are chiar acceptul Partidului Democrat.

La pachet, Barack și Michelle sunt un fel de „familie princiară”, care a dorit întotdeauna liniște în casă, spune Hartmann.

În America, ei au o sensibilitate fenomenală la familiile regale și noi am transformat familia Obama, într-un fel de familie princiară, i-am scos din noroaie și, gata, dintr-o dată sunt cei mai tari.

Domnul Obama întotdeauna a avut liniște în casă, pentru că nimeni la 5 dimineața nu călca, nu făcea de mâncare, nu spăla copiii la fund. Era liniște. Domnul și doamna Obama și-au permis, de foarte multe decenii, femei în casă. Alea făceau tot și, pentru că suntem la palat regal, nu?!, am creat o familie regală, în America, i-am avut pe Kennedy, dar erau albi. Acum nu mai merge să fie alb. Trebuie să fie și o familie de culoare.

Pe vremuri, când erau la Casa Albă, aveau scările angajaților. Ei nu intră, nu fac zgomot la 5:00 când doarme majestatea sa, Michelle Obama.

La Michelle Obama totul trebuia să fie liniștit, s-au schimbat geamurile, nu trebuie să se audă pasăre, nu trebuia să o tragă vântul, că doamna Michelle Obama are niște probleme.

Hartmann punctează „drama” din lupta electorală pentru Casa Albă: nu sunt oameni care să servească națiunea americană.

Drama fundamentală este că tu nu ai oameni care să servească națiunea americană. Michelle Obama, ca Primă Doamnă, n-a lăsat nimic, zero. Primele Doamne nu trebuie să lase nimic, pentru că nu sunt alese. Ele nu trebuie să aibă nicio influență. Soțiile de președinți nu sunt alese și nu reprezintă națiunile.

Scurt, soțiile de președinți trebuie să stea în vile de 10 milioane de euro pe Kiseleff. Asta e tot ce trebuie să facă. Și să-i pregătească o cafea bună domnului președinte ca să nu mai vândă interesele României, Germaniei, Italiei, Franței, UE-ului, în general, și să le țină în România.

Mediocritatea și superficialitatea acestei familii este recunoscută. Dramele din Ucraina se datorează lui (n.r. Barack Obama). El n-a rezolvat, probabil, că l-a numit pe Biden reprezentant din Ucraina și fiul său a făcut bani acolo. Adică, noi avem acum moșteniri de războaie și de situații reale de tensiune mondială, tocmai pentru că Obama n-a știut să facă politică externă sau politicii interne.

Urmărește întreaga analiză aici.


CITEȘTE ȘI:

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Fermierii aruncă tone de legume în timp ce samsarii din piețe vând marfa cu 200%...
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Decizie pentru toți cei care au TELEFOANE mobile. Ordinul de la UE a devenit deja...
David Beckam, în război cu un actor cunoscut. Miza este uriașă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Schimbările climatice ar crește numărul de AVC-uri