Mihai Tudose: „PNRR, în Săptămâna Patimilor! Orban a recunoscut eșecul liberalo-pluserist”

Mihai Tudose: „PNRR, în Săptămâna Patimilor! Orban a recunoscut eșecul liberalo-pluserist”
Mihai Tudose: „PNRR, în Săptămâna Patimilor! Orban a recunoscut eșecul liberalo-pluserist” / Foto: gov.ro
Publicat: 26/04/2021, 17:51

Vicepreședintele PSD, Mihai Tudose, atenționează asupra unui proiect ce privește racordarea localităților românești la rețeaua de gaze naturale în valoare de 600 milioane de euro, despre care susține că a fost respins de CE.

Mihai Tudose este pesimist! Acesta spune că finanțarea proiectului poate fi considerată pierdută.

Tudose: „PNRR, eșecul liberalo-pluserist”

„Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în Săptămâna Patimilor Curg mărturisirile neputinţei guvernamentale de elaborare a planului de relansare economică. Azi a fost rândul lui Ludovic Orban să admită eşecul liberalo-pluserist, de data asta în obţinerea finanţării europene pentru programul de racordare a localităţilor româneşti la reţeaua de gaze naturale. Contabilizăm la pierderi şi acest proiect de 600 de milioane, respins de Comisia Europeană”, a transmis vicepreşedintele PSD, Mihai Tudose pe Facebook.

Tudose nu iartă modul de lucru al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene și amintește de promisiunile lui Ludovic Orban.

„Un mizilic faţă de cele 2,5 miliarde de euro refuzate pentru sistemele de irigaţii, după cum a anunţat Dan Barna săptămâna trecută, şi faţă de cele 4,5 miliarde de euro dedicate infrastructurii rutiere, pentru care C. Ghinea a recunoscut că a fost criticat la Bruxelles. În toate cazurile astea, motivul e acelaşi: documentaţia catastrofală depusă de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, păstorit de Ghinea. Deci autostrăzi nu, irigaţii nu, gaze nu. Îmi amintesc ce promisiuni halucinante făcea astă-vară Ludovic Orban, încă premier, pornind de la comparaţia între gradul de conectare a românilor la reţeaua de gaz (35%) şi cel din Ungaria (90%)”, a mai adăugat acesta.

Vicepreședintele PSD: „Numai patimile românilor continuă…”

Mihai Tudose consideră că România ratează proiecte majore din cauza celor care le alcătuiesc.

„Uite că se face curând anul şi suntem tot pe-acolo, uite că ratăm excesiv lăudatul corn al abundenţei de la Bruxelles, pentru că nu s-au învrednicit să aibă meseriaşi la Guvern ca să întocmească proiectele necesare – pe scurt, uite cu ce fâsâit jalnic se dezumflă gogoaşa pretinsă de dreapta… Numai patimile românilor continuă…”, a avertizat vicepreşedintele PSD, Mihai Tudose.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult