Nicolae Ciucă, în vizită la noul pod de la Dâmbovicioara, judeţul Argeş: „Reuşim ca, la 137 de ani, să dăm în folosinţă un pod nou şi modern”

Publicat: 18/11/2023, 13:23
Actualizat: 19/11/2023, 00:21

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a vizitat, sâmbătă, noul pod de la Dâmbovicioara, județul Argeș, care este modernizat, cu fonduri europene, dar și naționale, la 137 de ani de când a fost dat în folosință.

Nicolae Ciucă, aflat, sâmbăta, în județul Argeș la un eveniment de partid, a mers împreună cu alți lideri liberași la nivel național și local, mers pe șantierul podului de la Dâmbovicioara.

„Este un proiect pe care am vrut să îl vedem că se apropie de final. Avem o activitate la Câmpulung și am folosit această oportunitate ca fiind în zonă să ne convingem și de faptul că avem, în sfârșit, un proiect care începe și se termină la timp”, a spus Nicolae Ciucă.

„Atunci când se vrea cu adevărat, se poate”

Șeful PNL a apreciat că este foarte important de subliniat  faptul că este un proiect românesc, constructorul este român, construit cu fondurile pe investiții de la bugetul de stat cu fondurile europene.

„Este un proiect finanțat pe Programul Operațional Infrastructură Mare și, dacă nu mă înșel, are o valoare de 46 de milioane, din care 34 sunt fonduri europene. Este un mesaj cât se poate de clar că atunci când se vrea cu adevărat, se poate. Și din perspectiva mea, am vorbit de foarte multe ori de faptul că România a reușit, de la integrarea în Uniunea Europeană, să absoarbă aproximativ 54 de miliarde, iar în anul 2022 am reușit să atingem nivelul maxim de 11 miliarde, iar beneficiul în care putem să complementăm cele două surse de finanțare – fonduri europene și bugetul de stat – duc la realizarea unor astfel de investiții, investiții care reușesc să scurteze itinerariile, reușesc să fluidizeze traficul, reușesc să asigure o portanță mai mare astfel încât să poată să fie trecute astfel de poduri, cu o încărcătură mai mare, nemaiexistând limitările de greutate care existau pe vechiul pod, un pod care, așa cum am văzut acolo pe planșă, a fost construit în anul 1886 și reușim la 137 de ani să dăm în folosință un pod nou și modern”, a transmis Nicolae Ciucă.

Liderul PNL a felicitat constructorii pentru că s-au încadrat în timp și și-a exprimat speranța ca și calitatea să fie pe măsură, la finalul derulării acestei perioade de verificare și testare, astfel ca la finele lunii noiembrie, să avem circulația liberă pe acest pod.

„Este important pentru noi toți să avem asigurată această infrastructură rutieră. Ne dorim foarte mult dezvoltarea economică a țării, ori știm că arterele pe care se asigură potențialul unei dezvoltări economice sunt aceste lucrări de infrastructură, rutieră, feroviară, lucrări de artă, cum este cea de aici”, a transmis șeful PNL.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a transmis, în luna octombrie, documentele pentru rambursarea de fonduri europene în valoare de 928 milioane euro, în cadrul programelor operaționale 2014-2020. De la aderarea României la blocul comunitar, fondurile UE pe care le-a accesat România sunt de aproximativ 90 ori mai mari.

Mai exact, conform celui mai recent document de sinteză, elaborat de Ministerul Finanțelor Publice, repectiv Evoluţia fluxurilor financiare dintre România şi Uniunea Europeană, sumele pe care le-a primit România de la aderare, respectiv din trei Cadre Financiare Multianuale și NextGenerationEU (PNRR) au ajuns 89,39 de miliarde de euro. Totuși, dacă scădem contribuția României la UE, de 28,75 de miliarde de euro, soldul este de 60, 64 de de miliarde de euro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Actrița care i-a ÎNNEBUNIT pe bărbați! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului