VIDEO UPDATE | O dronă rusească a căzut în această dimineață în județul Tulcea, la 3 km distanță de Plauru/ Posibilă explozie

Publicat: 12/10/2023, 10:19
Actualizat: 12/10/2023, 12:16

În jurul orei 5.00 dimineața, echipele din teren române au raportat descoperirea unui crater de dronă, cu posibilă explozie la impact, într-o zonă cu vegetație aflată în apropierea malului drept al Brațului Chilia, la aproximativ 3 km vest de localitatea Plauru, anunță MApN.

UPDATE 12:00

În timpul nopții de miercuri spre joi, ruși au atacat din nou regiunea Odesa, transmite guvernatorul regiunii, Oleh Kiper.

„Forțele noastre de apărare antiaeriană au doborât 10 „Shaheds” deasupra regiunii Odesa, dar, din păcate, au existat câteva lovituri.În districtul Izmail s-au înregistrat pagube la infrastructura portuară și la clădirile rezidențiale. La fața locului au izbucnit incendii, care au fost stinse”, a transmis acesta pe Telegram.

O persoană a fost rănită în urma atacurilor de pe teritoriul Ucrainei. Este vorba de o femeie născută în 1935 care a suferit arsuri.

UPDATE 11:00

În jurul orei 02:00, în localitatea Ceatalchioi, în zona nelocuită, a fost observat un crater, de aproximativ 1,5 metri adâncime și 4 m diametru, iar în interior fibră de carbon fumegând. Incidentul s-a produs la kilometrul 95 al Dunării.

Autoritățile ucrainene confirmă căderea unei drone pe teritoriul României, urmare a unui atac din noaptea de miercuri spre joi.

Știrea inițială:

În baza informațiilor primite de la Poliția de Frontieră, privind un posibil impact pe teritoriul României, în proximitatea localității Plauru, din jud. Tulcea, echipe ale MApN, în cooperare cu forțe și mijloace din alte instituții ale Sistemului național de apărare, ordine publică şi siguranță națională, s-au deplasat în zonă pentru investigarea situației. În jurul orei 5.00, echipele din teren au raportat descoperirea unui crater de dronă, cu posibilă explozie la impact, într-o zonă cu vegetație aflată în apropierea malului drept al Brațului Chilia, la aproximativ 3 km vest de localitatea Plauru.

Au fost luate măsuri de securizare a zonei și au fost notificate structurile competente pentru ridicarea probelor și desfășurarea investigațiilor, conform procedurilor. Forțele MApN vor continua misiunile de monitorizare a spațiului aerian și de cercetare în zonele în care pot să apară riscuri ca urmare a acestor situații.

Miercuri, 11 octombrie, forțele ruse au continuat atacurile asupra infrastructurii portuare ucrainene, în proximitatea graniței dintre Ucraina și România,

Ministerul Apărării Naționale a monitorizat în timp real situația aeriană în zonele de responsabilitate. Ca urmare a detectării grupurilor de drone care se îndreptau spre porturile ucrainene, MApN a activat procedurile de Poliție Aeriană și a notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, începând cu ora 23.20, cu privire la zonele specifice din județele Tulcea și Galați, aflate în proximitate, cu potențialul de a fi afectate de riscurile asociate acestei situații. Starea de prealertă aeriană în aceste zone a încetat la ora 01.40, în data de 12 octombrie.

Ministerul Apărării Naționale condamnă cu fermitate atacurile executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă din porturile ucrainene de la Dunăre. Aceste atacuri sunt nejustificate și în gravă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar.

MApN rămâne în contact permanent cu structurile aliate, care sunt informate în timp real cu privire la situația generată de aceste atacuri, se mai arată în comunicat.

Nu este primul incident de acest fel. Pe 13 septembrie localnicii din comuna tulceană Nufăru, aflată la aproximativ 15 kilometri de granița ucraineană, au fost treziți atunci de zgomotul puternic al unei drone, urmat de o explozie. În acest caz, ancheta autorităților a arătat că rămășițele găsite nu au indicat urme de explozibil. (detalii AICI)

Știre în curs de actualizare

CITIȚI ȘI:

EXCLUSIV| Ce a rămas după vizita lui Zelenski la București? Analist: „Țările europene au intrat deja într-o competiție pentru reconstrucția Ucrainei”

VIDEO | Marcel Ciolacu face un apel ca românii să nu mai plece în pelerinaj. „În Israel e război”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Decizie pentru femeile din România. Se dă legea care va deveni obligatorie
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ziua în care Rusia l-a regăsit pe Ţareviciul Alexei, ucis de bolşevici la 14 ani