Parlamentarii se pregătesc de vacanță. Ce ordonanțe vrea să adopte Guvernul în lipsa lor

Guvernul este pregătit ca, în vacanța parlamentară, să adopte o ordonanță pentru diminuarea arieratelor bugetare ale unor operatori economici din industria de apărare, relevă proiectul de lege prin care Executivul va cere mandatul Parlamentului să adopte diferite acte normative în această vacanță.

Guvernul este pregătit ca, în vacanța parlamentară, să adopte o ordonanță pentru diminuarea arieratelor bugetare ale unor operatori economici din industria de apărare, relevă proiectul de lege prin care Executivul va cere mandatul Parlamentului să adopte diferite acte normative în această vacanță.

Vacanța parlamentară este programată în intervalul iulie-august și, conform Constituției, Parlamentul poate adopta o lege specială de abilitare a Guvernului pentru a emite, în aceste două luni, ordonanțe în domenii care nu fac obiectul legilor organice.

PROIECTUL INTEGRAL AL GUVERNULUI

În proiectul de lege pregătit de Guvern pentru a obține mandatul care să îi permită să emită ordonanțe pe perioada vacanței parlamentare este anunțată și intenția Executivului de a emite o ordonanță pentru reglementarea unor „măsuri privind diminuarea arieratelor bugetare ale unor operatori economici din industria de apărare”.

Un proiect în acest sens a fost pregătit încă din februarie 2011, într-o formă prezentată atunci de MEDIAFAX și care prevedea ștergerea datoriilor la buget ale firmelor din industria de apărare, de circa un miliard lei, cu argumentul că o normă UE permite protejarea interesului militar național și că executarea silită a bunurilor va afecta volumul capacităților de producție pentru apărare.

Ștergerea datoriilor acumulate de către companiile din industria de apărare era prezentată drept o măsură de redresare economico-financiară a acestora.

Pe lista companiilor din industria de apărare care funcționează sub autoritatea Ministerului Economiei se află Romarm cu filialele sale, Avioane Craiova, IAR Brașov, Șantierul Naval Mangalia, IOR București, Romaero, Uzina Mecanică Orăștie, Construcții Aeronautice.

Printre alte domenii în care Guvernul pregătește acte normative pentru acest interval sunt cele legate de completarea legislației în domeniul privatizării, azilul în România, regimul juridic al contravențiilor, încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, modificarea legislației privind circulația pe drumurile publice, completarea Legii farmaciei, modificarea prevederilor privind produsele agroalimentare ecologice, stimularea absorbției instrumentelor structurale în actualul exercițiu financiar, modificarea legislației privind sancționarea neregulilor apărute în obținerea și utilizarea fondurilor europene, reglementări privind statutul personalului de probațiune, reglementarea unitară a activității de administrare și valorificare a creanțelor provenite din infracțiuni.

Thomas Dincă, [email protected]

Un nou TUN financiar dat de Gigi Becali în plină criză de coronavirus. Patronul de...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Ce salarii sunt în Poliție – cât câștigă lunar un subofițer și cât primește un...
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Guvernul danez, somat să exhumeze milioanele de nurci din gropile comune. Cazul provoacă noi tensiuni...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
Anunțul lui Nelu Tătaru în noapte pentru milioane de români. Cum vine vaccinul
Nu China, ci altă țară este sursa coronavirusului care a bulversat planeta. Noile dovezi
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Cum a fost surprinsă Loredana Groza ieșind de la salon! Artista arată demențial la 50...
Inchide